Hazard je od ponedjeljka Realov, poznata je i cifra koju će Chelsea dobiti
Eden Hazard je u Chelseaju napravio zaista fantastičnu karijeru, ali došlo je do zasićenja i nakon sedam godina odlazi iz kluba (Foto: EPA)

Dogovor je pred realizacijom

Hazard je od ponedjeljka Realov, poznata je i cifra koju će Chelsea dobiti

M. Šljivak

Eden Hazard sinoć je protiv Arsenala u finalu Evropske lige odigrao posljednji meč za Chelsea.

Nakon sedam godina došlo je vrijeme za rastanak između londonskog tima i Belgijanca, a karijeru će sjajni fudbaler nastaviti u redovima madridskog Reala.

Već u ponedjeljak Hazard će biti predstavljen kao novi član Kraljeva, a poznata je i cifra koju će madridski velikan izdvojiti za njegove usluge.

Chelsea će od Reala inkasirati cifru od 120 miliona eura. Ovaj iznos je zadovoljio rukovodstvo tima sa Stamford Bridgea i Hazard je od ponedjeljka novi igrač Kraljeva iz Madrida.

Hazard potvrdio odlazak

Eden Hazard je nakon utakmice protiv Arsenala potvrdio odlazak.

"Bilo je dobro. Mislim da su obje ekipe igrale pod određenim stresom u prvom poluvremenu jer je riječ o finalu, ali kada je Olivier postigao prvi gol bio je to početak sjajne večeri", izjavio je Hazard za BT Sport nedugo nakon posljednjeg sudijskoj zvižduka, pa se osvrnuo na svoju budućnost:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Biće odlučeno u narednim danima, ja sam večeras na umu imao samo finale. Ja sam već donio svoju odluku i sada čekam na klubove da urade svoje. Mislim da je ovo zbogom, ali u fudbalu se nikada ne zna. Moj san je bio igrati u Premier ligi i to sam uradio u jednom od najvećih klubova, ali možda je sada vrijeme za novi izazov".

Hazard je za Chelsea odigrao 352 utakmice i postigao je 110 golova.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi