Hoće li Mohammed bin Salman na kraju biti ključan za Pjanićev transfer?

Ukoliko kupi Coutinha, "pogurat" će Bosanca u Barcelonu

Hoće li Mohammed bin Salman na kraju biti ključan za Pjanićev transfer?

Edmir Škorić

Prema onome što piše Tuttosport, Barcelona jednostavno nema namjeru da odustane od Miralema Pjanića.

Barcelona je pokušala prethodnih sedmica postići dogovor s Juventusom nakon što je Pjanić već prihvatio lične uslove, no zapelo je kada je Arthur Melo, Brazilac iz redova Katalonaca, odbio da pređe u Juventus. S druge strane, Torinezima se i danas isključivo dopada ideja o razmjeni ako je Arthur uključen, a ne Rakitić, Vidal, Dembele...

S obzirom da su u Barceloni uvidjeli tvrdoglasnost Juventusa, ali i Arthura koji ne vidi sebe dalje od Nou Campa, katalonski div bio je primoran da potraži novo rješenje.

Sada je klub počeo da pritiska Philippea Coutinha da pronađe novi klub, kako bi ga prodao, a onda u gotovini Juventusu isplatio odštetu za Miralema Pjanića. Zvuči jednostavno, zar ne?

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naravno, nije tako jednostavno. Coutinho mora naći tim u koji želi, a koji je također spreman platiti odštetu koju Barceloni ni Bayern nije bio spreman da plati, pa se Brazilac iz Minhena sa posudbe vraća kući. Kako je saudijski princ Mohammad bin Salman preuzeo Newcastle i odlučio da od njega napravi respektabilan tim, tako su se počela sa Svrakama vezivati razna imena.

Posljednje u nizu - Coutinho. Newcastle će pokušati da kupi Coutinha, Barcelona jedva čeka takav scenarij, a sve bi moglo na kraju da se završni konačnim Pjanićevim odlaskom iz Torina. Tridesetjednogodišnjak bi ispunio san i zaigrao za velikana kao što je Barcelona.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Solar
Samo što niste napisali još da će Fikret Hodžić da sredi Pjanićev prelazak
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi