Romelu Lukaku bi da ide, a zna i gdje
Belgijanac ne pruža naročito dobre partije u Manchester Unitedu. Iako je doveden kao veliko pojačanje, ono što pokazuje je veoma skromno (Foto: EPA)

Belgijanac na izlaznim vratima

Romelu Lukaku bi da ide, a zna i gdje

Midhat Šljivak

Romelu Lukaku navodno se nalazi na izlaznim vratima Manchester Uniteda.

Rukovodstvo Crvenih đavola nije zadovoljno onim što pokazuje 25-godišnji napadač i sve se više priča o njegovom odlasku iz kluba.

Iako je ugovorom vezan do 2022. godine, Belgijanac je spreman da ode iz kluba, a njegova želja je transfer u redove torinskog Juventusa.

Stara dama navodno sprema velike stvari za ljeto. Italijani su objavili kako je Mauro Icardi pred potpisom za Bianconere, a sada se spominje i Lukaku.

Belgijski napadač je veliki navijač torinskog velikana, a izvor The Suna iz Uniteda tvrdi.

"Ako napusti Manchester United tokom ljeta, Lukaku bi najradije prešao u Juventus. Veliki je ljubitelj Cristiana Ronalda i volio bi sa njim igrati. Izgubio je mjesto u Unitedu, ali moraćemo sačekati i vidjeti šta će se desiti. Biće to uzbudljivo ljeto", rekao je izvor The Suna.

Za Lukakua vlada jak interes u Italiji. Inter bi ga rado vidio u svojim redovima, ali cijena je poprilično velika. Tim sa Old Trafforda traži minimalno 75 miliona funti, što je cifra koju su isplatili Evertonu u julu 2017. godine, kako bi ga doveli u svoje redove.

Lukaku nije blistao u dresu Uniteda. U protekle dvije sezone odigrao je 58 utakmica i postigao je 24 gola, a ove sezone je ukupno pogodio devet puta u 34 nastupa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Belgijski fudbaler je karijeru počeo u Anderlechtu, da bi 2011. godine prešao u Chelsea. Na Stamford Bridgeu nikada nije dobio pravu šansu, pa je igrao zatim za WBA i Everton.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
Hahahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi