Hoće li Ronaldo igrati protiv Barcelone? Juventus je poslao dokumentaciju

Trka s vremenom

Hoće li Ronaldo igrati protiv Barcelone? Juventus je poslao dokumentaciju

A. Čaušević

Kada su izvučene grupe Lige prvaka mnogi su s oduševljenjem najavili okršaj Cristiana Ronalda i Lea Messija tokom mečeve Juventusa i Barcelone.

Juventus i Barcelona će igrati sljedeće sedmice u Torinu, ali je nastup Ronalda upitan jer je Portugalac pozitivan na koronavirus.

Kako sada stvari stoji Ronaldo će dobit zeleno svjetlo da zaigra protiv Katalonaca i to zahvaljujući UEFA-inom protokolu.

Naime, prema UEFA protokolu igrač ne mora biti negativan na koronavirus, već ne treba da posjeduje simptome, odnosno potrebno je da se osjeća dobro i da je asimptomatičan.

Ronaldo je danas objavio video na Instagramu kako se osjeća dobro te da nema simptome. U međuvremenu je, Juventus poslao dokumentaciju UEFA-i.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ključno će biti testiranje dan uoči utakmice. Ukoliko Ronaldo tada bude negativan imat će pravo nastupa protiv Barcelone.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi