Hodžić: Da se zamaram s onim što čujem završio bih u ludnici

Bh. napadač otvoreno o svemu

Hodžić: Da se zamaram s onim što čujem završio bih u ludnici

Što se događa sa Arminom Hodžićem? Bh. napadač koji je oduševljavao u dresu Dinama i zamalo bio najbolji strijelac HNL-a, u novoj sezoni nema minutažu kakvu bi želio i sve više se govori o tome da bi mogao napustiti Maksimir tokom zime.

 

Takve špekulacije dodatno je podgrijala informacija da je Dinamo osigurao dolazak Marija Gavranovića, međutim Hodžić se time ne zamara. Sudeći barem prema onome što je rekao za Sportske novosti. 

"U periodu kada nisam igrao i zabijao osjećao sam se izuzetno motivirano! Da se dokažem treneru, navijačima, ali i samom sebi. Nogomet je sport u kojem se ne živi od stare slave. Svaki dan je novo dokazivanje i čim prije to svi skupa shvatimo, to će nam biti bolje", kazao je Hodžić.

Hodžić nikako da uhvati kontinuitet. Što je uzrok tome?

"Ne mogu pričati o trenerovim odlukama i namjerama. I da mogu, ostavio bih to unutar svlačionice. Svjestan sam kako je i trener u problemu kada ima visoku koncentraciju kvalitete u svlačionici, svi bi htjeli igrati, a mjesta je za njih 11. Već sam rekao da je svaka minuta šansa za novo dokazivanje i toga se držim. S trenerom često komuniciram, ali detalji neka ostanu među nama. Igra onaj za kojeg trener procijeni da mu može više donijeti u određenom trenutku."

Dolazak Gavranovića je, čini se, gotova stvar.

"Da je transfer Gavranovića gotova stvar, pročitao sam jedino u novinama. Ne znam ništa o tome, kao i o dolasku nekog drugog napadača. Svi smo mi vojnici Dinama i klub radi ono što misli da je najbolje u danom trenutku. Ako me pitate bojim li se konkurencije - naravno da se ne bojim!"

Ako dođe Gavranović mogao bi automatski imati osigurano mjesto?

"Ne mogu odgovoriti na hipotetsko pitanje. Pitajte me to kada i ako dođe. On ili neko drugi. Kada bih se zamarao svim stvarima koje pročitam o sebi ili klubu u kojem igram ili sam igrao - vjerojatno bih završio u ludnici. Isključim se iz svega toga jer to je najbolji način."

Reprezentacija Bosne i Hercegovine još traži novog selektora.

"Svi čekamo rasplet te situacije. Više je kandidata i zaista mi je teško reći ko će biti novi selektor. Spominje se i Prosinečki. O njemu ne mogu puno reći jer ga ne poznajem, ali prema onom što su mi pričali riječ je o vrhunskom stručnjaku. Vidjet ćemo."

Hodžić je u prošlom kolu protiv Rudeša bio strijelac. Možda bi ovaj gol mogao da bude najava neke nove serije?

"Ne želim ništa najavljivati jer sam se već opekao s takvim prognozama. Nismo strojevi da zabijamo kao na traci. Meni je najvažnije da dajem sve od sebe na treninzima i utakmicama i znam da će me to jednom nagraditi. Ako si pošten prema lopti, ona ti vrati", rekao je, između ostalog Hodžić. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Nekadašnji napadač Željezničara je ove sezone je za Dinamo zabio pet pogodaka u 17 odigranih utakmica. 

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi