Hodžić: Pogodak Bosne nas je probudio, vjerujem u ove igrače

Zadovoljstvo u Kaknju nakon pobjede u komšijskom derbiju

Hodžić: Pogodak Bosne nas je probudio, vjerujem u ove igrače

Samir Mlaćo

U komšijskom derbiju u okviru 4. kola Prve lige FBiH Rudar je došao do tri boda na gostovanju kod Bosne. Domaći su prvi poveli, no Kakanjci su se probudili i na kraju došli do tri nova boda.

Nakon meča nastalo je veliko slavlje gostujućih igrača i navijača, a zadovoljstvo nije krio ni šef struke tima iz Kaknja Fadil Hodžić.

"Nakon pobjede morate biti zadovoljni. Prvo poluvrijeme nismo bili na nivou, drugo je odrađeno mnogo bolje sa ovim iskusnijim igračima. Primili smo da kažem iz ničega , ali to nas je probudilo. Mi smo vjerovali da se možemo vratiti, i drago mi je zbog igrača i navijača", kazao je Hodžić za SportSport.ba.

Rudar ima sedam osvojenih bodova nakon četiri kola.

"Osvojili smo deset bodova, pa će nam to prvo kolo ostati kao velika rana. Međutim šta možemo, idemo dalje, vjerujem u ove igrače koji zaista rade na visokom nivou".

Kakanjci su po mnogima potajni kandidat za sami vrh tabele. Imaju respektabilnu momčad, a Hodžića posebno raduje podatak sa današnje utakmice, koji je zaista nesvakidašnji za bh. klubove.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Svi na vide u vrhu i to nam je i opterećenje. Imamo kvalitetne igrače, konkurencija je jaka, danas npr. šansu nisu dobili Rizvanović i Čizmić, a mladi igrači igraju veoma dobro. Deset igrača iz današnjeg tima je poniklo u našoj školi, samo je golman Bekan tu bio 'stranac', on je iz Visokog. To se mislim dogodilo prvi put u historiji Rudara", dodao je Hodžić.

U narednom kolu u Kakanj dolazi Čapljina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi