Bihać zadao lekciju čak i premijerligašima

Derbi 3. kola opravdao očekivanja

Bihać zadao lekciju čak i premijerligašima

Samir Mlaćo

Treće kolo Prve lige Federacije BiH definitivno je obilježio duel između starih rivala Jedinstva i Veleža. 

Gosti su slavili 3:1, te pokazali da su u ovom momentu bolja momčad, ali definitivno vrijedi izdvojiti i sjajnu atmosferu koja je vladala na tribinama stadiona Pod borićima.

Susret je pratilo čak 5.500 gledalaca, što je naravno najviše u ovom kolu, više čak i od susreta Željezičara i Krupe, koji je bio najposjećiniji u 7. kolu Premijer lige BiH. Na Grbavici je bilo 2.000 gledalaca manje u odnosu na Bihać.

Iza Bihaća je po posjeti Tešanj. Susret TOŠK-a i Čapljine (3:0) pratilo je 700 gledalaca, a na trećem mjestu je Konjic gdje je na susretu Igmana i Zvijezde (0:0) bilo 500 gledalaca.

U Kaknju je visoku pobjedu Rudara nad Bratstvom (4:1) ispratilo 400 gledalaca, koliko je zabilježeno i u kantonalnom derbiju u Vitezu,  a prekinuti meč Goražda i Olimpika 300.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Najmanja posjeta u ovom kolu zabilježena je u Živinicama (200), te Orašju (100).

Ukupno je prema izvještajima delegata susrete 3. kola Prve lige BiH pratilo 8.100 gledalaca.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi