"Ronaldo nam je rekao da dolazi da osvoji Evropsku ligu, Auba je također bio na putu..."
Mirabelli, bivši direktor Rossonera, imao je ogromna očekivanja od kineskog vlasnika, no ubrzo se sve raspalo

Bivši direktor Milana tvrdi da je CR bio na korak od San Sira

"Ronaldo nam je rekao da dolazi da osvoji Evropsku ligu, Auba je također bio na putu..."

E. Škorić

Djeluje kao dobar vic, ali bivši direktor Milana Massimiliano Mirabelli je uvjeren da bi danas Cristiano Ronaldo nosio dres Milana da stvari tada nisu pošle po zlu.

Yonghong Li je platio 740 miliona eura za Milan donedavnom vlasniku Silviju Berlusconiju, a u ljeto 2017. godine je potrošio 230 mil. eura na pojačanja.

Tada je postojala mogućnost da u Milan dođu čak Ronaldo i Pierre-Emerick Aubameyang, no ubrzo se raspala kineska vladavina na San Siru, pa je klub otišao u ruke Amerikancima.

"Potvrđujem ono što sam rekao, postojala je mogućnost potpisivanja Cristiana Ronalda. Nismo se samo šalili: uvjeravam vas da bi,da su trenutni vlasnici tada bili na čelu, u ovom trenutku Cristiano Ronaldo bi nosio milanski dres. Mogu to garantovati", rekao je Mirabelli, pa je dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

CR bio srpeman i na Evropsku ligu

"Nije mu smetalo što ne bi igrao u Ligi prvaka. Tada nam je rekao: 'Nikada nisam osvojio Evfropsku ligu, sada ću je osvojiti'. Sjeo sam sa agentom i moj dio posla je bio završen, sve je bilo definisano, uključujući igračevu platu i cijenu transfera. Nisam se bojao da će nešto poći po zlu, jer kada je Silvio Berlusconi prodao Milan kineskoj gruppi, rekao nam je o velikom čovjeku, koji iza sebe ima odvjetnike i velike banke. Berlusconi je rekao da može uradiit za Milan više nego što je on mogao".

"I Aubameyang nam je htio doći. Kada sam razgovarao s njim, nažalost prvi izbor trenera Vincenza Montelle je bio Nikola Kalinić i morao sam da slijedim upute trenera. Prije odlaska razgovarali smo s Moratom, Immobileom i Benzemom, pregovarali smo s Higuainom...", tvrdi Mirabelli.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mer12
Lazovi i kradljivci koliko su vam sudje poklonile penala
3 21
Ma dajj
Sve su htjeli dovest a na kraju nikog suplje price
15 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi