Hoffenheim doveo veliko pojačanje

Izraelski golgeter potpisao do 2024.

Hoffenheim doveo veliko pojačanje

Njemački bundesligaš Hoffenheim predstavio je danas novo pojačanje - Munasa Dabbura.

Do jutros niko nije pominjao da bi Hoffenheim u svoje redove mogao dovesti Dabbura. Izraelac se dovodio u vezu s Bešiktašom, zatim pojedinim engleskim klubovima, ali na kraju u svoje redove ga je doveo upravo tim iz Sinsheima.

Putem zvanične stranice Hoffenheim je objavio da je otkupio Dabburov ugovor od Seville i da je sjajni napadač potpisao ugovor do 2024. godine, a cijeli posao je koštao 12 miliona eura.

Dogovor je skopljen tako da Sevilla može dobiti i koji milion više, ali sve će ovisiti isključivo od Dabbura i od toga kako bude igrao. Ako počne rešetati kao nekada u dresu Red Bull Salzburga, još dva miliona eura će leći na račun Andalužana.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Izraelac je inače zadužio 'desetku' u Hoffenheimu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi