Hoffenheim predstavio i drugo pojačanje za novu sezonu

Stigao i Belfodil

Hoffenheim predstavio i drugo pojačanje za novu sezonu

E. Škorić

Nogometaši Hoffenheima naredne sezone će igrati Ligu prvaka, pa je klub iz SInsheima krenuo s dovođenjem kvalitetnih igrača.

Nema sumnje da Hoffenheim već ima dobre igrače, ali od viška glava ne boli. Nakon što je iz Koelna doveden Leonard Bittencourt (24, napadač), danas je ugovor potpisao i Ishak Belfodil.

On će do 30. juna 2022. godine biti član Hoffenheima, makar ugovorom, a 26-godišnji ofanzivac dolazi iz Standard Liegea.

"Drago mi je što imam priliku da karijeru razvijam u ambicioznom klubu i učinit ću sve da pomognem Hoffenheimu da nastavi s dobrim igrama i rezultatima", poručio je Alžirac.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

On je prošle sezone bio na posudbi u Werderu, te je u 29 mečeva postigao šest golova. U belgijskom Standardu je na 40 mečeva postigao 17 golova. Visok je 191 cm, a igrao je u Seriji A za Inter, Parmu i Bolognu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti