Iz San Marina stižu scene koje će obići planetu, prvi gol u kvalifikacijama i čudesno slavlje!

Danci se tome nisu nadali

Iz San Marina stižu scene koje će obići planetu, prvi gol u kvalifikacijama i čudesno slavlje!

Endin Čaušević

San Marino igra trenutno protiv Danske utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a u 61. minuti viđene su nevjerovatne scene koje će sigurno obići planetu.

Danska je doputovala u San Marino kao veliki favorit i očekivalo se da će to biti još jedna lagana pobjeda protiv potpunog autsajdera.

Jasno je da je San Marino među najlošijim ekipama u Evropi, ali večeras protiv Danske ova selekcija igra zaista nevjerovatno.

Danci su muku mučili u prvom poluvremenu da dođu do gola i otpor San Marina slomili su tek u 42. minuti kada je Hojlund doveo Dansku u prednost od 1:0.

Činilo se da će Danci nakon toga ovjeriti pobjedu i lagano privesti utakmicu kraju, a onda u 61. minuti totalni šok za goste.

Nakon kornera San Marino je poravnao na 1:1, a gol koji je bacio u trans sve na stadionu zabio je Golinucci.

On je uspio da pogodi za 1:1, a kakav je to trenutak za ovu reprezentaciju vidjelo se kada su svi s klupe utrčali na stadion da proslave pogodak. Gol San Marina za 1:1 POGLEDAJTE OVDJE.

Inače, ovo je prvi gol San Marina u ovim kvalifikacijama i nije ni čuto što su se toliko radovali nakon toga.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

No, slavlje domaćih nije dugo trajalo jer je Danska samo desetak minuta kasnije ponovo stigla do prednosti.

Ovaj put u centru pažnje našao se poulsen koji je pogodio za 2:1 i doveo Dance u novo vodstvo.

Top Komentari

bk123
Kako smo počeli I mi će mo brzo ovako slaviti kad zabijemo gol....nekad nekom
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti