Njemačka u posljednjim minutama slomila Rumuniju i plasirala se u finale

U21 Evropsko prvenstvo

Njemačka u posljednjim minutama slomila Rumuniju i plasirala se u finale

E. Čaušević

Mlada reprezentacija Njemačke plasirala se u finale Evropskog prvenstva nakon što su danas sa 4:2 u polufinalu savladali Rumuniju.

Njemačka i Rumunija odigrali su fantastičnu utakmicu u prvom polufinalnom meču Evropskog prvenstva, a pobjednika smo saznali u posljednjim minutama utakmice.

Nijemci su odlično otvorili meč i poveli već u 21. minuti kada je fantastičan gol dao Amiri. On je pretrčao s loptom preko 60 metara, prošao nekoliko rumunskih igrača i zatresao mrežu za 1:0.

No, samo pet minuta kasnije Rumunija je izjednačila na 1:1 kada je s bijele tačke siguran bio Puscas. U samom finišu prvog dijela Rumunija dolazi do potpunog preokreta. Ivan je odlično asistirao, a svoj drugi gol za meču postiže Puscas.

Međutim, Njemačka je u durgom dijelu došla do preokreta. Na samom startu drugog dijela sudija je svirao penal za Njemačku, a gol za 2:2 postigao je Waldschmidt.

Rumunija se branila svim silama u drugom poluvremenu, dok je Njemačka propustila nekoliko nevjerovatnih šansi. No, u 90. minuti Njemačka je povela sa 3:2 kada je fantastičan gol iz slobodnjaka postigao Waldschmidt.

Konačnih 4:2 postavio je Amiri u četvrtoj minuti sudijske nadoknade i tako potvrdio plasman svog tima u finale. U finalu će igrati protiv boljeg iz večerašnjeg duela Španije i Francuske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi