Spektakl zagarantovan u Hamburgu, Hrvatska na jednom od najtežih ispita na putu za Euro

Večeras se nastavljaju kvalifikacije za EP

Spektakl zagarantovan u Hamburgu, Hrvatska na jednom od najtežih ispita na putu za Euro

E. Škorić

U petak se nastavljaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a a posebno zanimljivo biće u Slovačkoj i Njemačkoj.

Jedan od najvažnijih mečeva reprezentacija Hrvatske igra večeras u Trnavi protiv selekcije Slovačke, koja je uvijek važila za teškog rivala, bez obzira što se na drugoj strani nalazi viceprvak svijeta.

Slovaci i Hrvati imaju po šest bodova nakon tri kola, Mađari su prvi sa devet, pa je zbog toga ovo jako važna utakmica koja bi mogla da na neki način odgurne jednu selekciju prema Evropskom prvenstvu.

Hrvatska mora da slavi ako želi da si olakša život, no pitanje je jesu li Vatreni spremni da pokore Trnavu i da li je atmosfera u reprezentaciji konačno prava nakon jednog "demotivirajućeg" perioda koji je nastao nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Kvote za meč Slovačka - Hrvatska obavezno pogledajte OVDJE.

Važnu utakmicu o ovoj grupi igra i Wales, koji će u Cardiffu, također od 20:45 sati, ugostiti Azerbejdžan. Gareth Bale će biti prva zvijezda i opcija domaćina, koji ima priliku da upiše drugu pobjedu i da se vrati u igru za jedno od prva dva mjesta. Za Velšane bi možda najbolje bilo da slave, a da u Trnavi bude neriješeno, pa da se nakon četiri kola sve dodatno zakuha.

Derbi večeri igra se u Hamburgu gdje Njemačka dočekuje Holandiju. Sudar dviju nogometnih sila i okršaj velikih zvijezda današnjeg nogometa. Nijemci su na tri pobjede iz tri kola, Holandija je odigrala dva meča i ima jednu pobjedu. Sjeverna Irska remeti planove objema selekcijama jer s četiri boda i 12 boodva je na vrhu grupe C.

Holandija bi eventualnim porazom bila jako daleko od Evropskog prvenstva, s obzirom da bi imala čak devet bodova manje od Sjeveroiraca i Nijemaca. Doduše, uz utakmicu manje...

Naravno, nije teško pogoditi šta kladionice misle o ovom derbiju i kakve kvote se nude na ova dva tima.

U onoj "dosadnoj" utakmici današnjeg programa ove grupe Bjelorusija gostuje Estoniji od 18 sati.

Poljska ima četiri pobjede u grupi G, a ukoliko večeras ostvari novu na gostovanju kod Slovenije, uveliko može da razmišlja o Euru.

Austrija bi se mogla s Izraelom boriti za to drugo mjesto, pa joj treba pobjeda nad očajnom Latvijom večeras u Salzburgu.

Zanimljivo će biti u duelu Škotske i Rusije u grupi I. Rusi su sa devet bodova iza vodeće Belgije (12), Kazahstan je treći sa šest, Škotska četvrta također sa šest bodova, Kipar ima tri i Latvija je bez bodova. Kipar ima priliku da se umiješa u vrh ako danas dobije Kazahstan, koji bi eventualnom pobjedom nastavio juriš na drugo mjesto.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Belgija kao ogroman favorit putuje na San Marino i teško da će Crveni đavoli propustiti priliku da upišu nova tri boda, samo je pitanje s kojim rezultatom će to učiniti.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti