Holanđani u šoku: Navijači Partizana napravili skandal ispred haškog zatvora

Pružili podršku ratnom zločincu

Holanđani u šoku: Navijači Partizana napravili skandal ispred haškog zatvora

E. Čaušević

Fudbaleri Partizana večeras su remizirali u gostima protiv AZ Alkmaara (2:2) iako su vodili sa 2:0 do 88. minute.

Beogradski klub bio je na korak od velike pobjede protiv Alkmaara jer su do 88. minute vodili sa 2:0 golovima Asana i Soumaha. Ipak, domaći su do kraja uspjeli da dođu do remija, a junak ovog tima bio je Drujif koji je zabio dva gola.

Međutim, glavna tema u holandskim medijima večeras su navijači Partizana popularni Grobari koji su sve šokirali svojim potezom. Oni su pred današnju utakmicu koja se igrala u Haagu odlučili da odu ispred poznatog haškog zatvora.

U ovom zatvoru nalazi se i ratni zločinac Ratko Mladić, te su Grobari odlučili da zbog njega dođu do zatvora u Scheveningenu kako bi mu pružili podršku skandiranjem njegovog imena.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Navijači Partizana su ovakvim gnusnim potezima već nekoliko puta donosili žestoke kazne svom klubu, ali su ovaj put prešli svaku granicu. I javnost u Holandiji je šokirana njihovim potezom i podrškom koju su dali osuđenom ratnom zločincu.

Top Komentari

kaskada24
Srpska primitivna posla... Pa nikad da nauče šta je život, majka mu stara.
34 0
wenger86
Debili odes skandirat osudzenog ratnog i onda ti Bog vrati ispadnes kad si vec pobjedu proslavio...steta za grobare kao grupu jer tu ima sigurno i onih koji na stadion idu zbog ljubavi prema fudbalu i klubu a ne zbog politike i velicanja ratnih zlocina.
26 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi