Holandija konačno slavila, Švedska deklasirala Bjeloruse
Foto: EPA

Kvalifikacije za SP

Holandija konačno slavila, Švedska deklasirala Bjeloruse

Endin Čaušević

Reprezentacija Holandije večeras je na domaćem terenu savladala Bugarsku u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine.

Holandija već dva ciklusa zaredom igra neprepoznatljivo, a tim Dicka Advocata večeras je konačno uspio upisati tri boda protiv rivala za baraž ekipe Bugarske. Holandija je do prednosti stigla već u sedmoj minuti kada je mrežu gostiju zatresao Propper. Domaći su prednost udvostručili u 67. minuti preko Robbena.

Ipak, samo dvije minuta kasnije Bugari su smanjili na 2:1 kada je pogodio Kostadinov. Međutim, dileme u večerašnjoj utakmici riješene su u finišu meča jer je konačnih 3:1 svojim drugim golom postavio Propper. Holandija je treća sa 13 bodova, tri manje od Švedske i Francuske, dok je Bugarska četvrta sa bodom manje.

U istoj grupi večeras je Švedska gostovala kod Bjelorusije, te je slavila lakše od očekivanog sa 4:0. Švedska je povela u 18. minuti golom Forsberga, a pet minuta kasnije na 2:0 povisio je Nyman. U samom finišu prvog dijela bilo je 3:0, a ovaj put u listu strijelaca upisao se Berg.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Konačnih 4:0 postavio je Granqvist iz penala u samom finišu ove utakmice. Švedska je sada prva u grupi A sa 16 bodova koliko ima i Francuska koja večeras igra svoju utakmicu protiv autsajdera Luksemburga. 

Treba dodati da je pobjedu upisala i ekipa Farskih Otoka koja je na domaćem terenu savladala Andoru sa minimalnih 1:0. Jedini gol na ovom meču postigao je Sorensen u 32. minuti utakmice.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi