Holandija se vratila iz mrtvih, Van Dijk pogodio za prvo mjesto!
Holanđani su gubili sa 2:0 sve do samog finiša utakmice, a onda i sretno i spretno stigli do boda koji im je bio potreban

Poznat i posljednji učesnik završnog turnira Lige nacija

Holandija se vratila iz mrtvih, Van Dijk pogodio za prvo mjesto!

Večeras je u Gelsenkirchenu odigran meč posljednjeg, 4. kola Grupe 1 elitne Lige A u kojem su Njemačka i Holandija u vrlo uzbudljivom susretu odigrale neriješeno - 2:2.

Uoči ove utakmice, već je bilo poznato da će Njemačka završiti na posljednjem mjestu i preseliti u Ligu B, ali nije se znao poredak prve dvije ekipe. Holandiji je trebao bod da prestigne Francusku, do kojeg su i došli uprkos tome što su do samog završetka susreta gubili sa 2:0.

Njemačka je silovito startala i već u devetoj minuti povela sa 1:0. Gnabry je sjajno uposlio Wernera, koji sigurno pogađa za vodstvo Njemačke. Nedugo nakon toga, tačnije u 20. minuti, Sane zabija za ubjedljivu prednost Nijemaca s kojom odlaze na odmor.

Imala je domaća selekcija više od igre u većem dijelu večerašnje utakmice, ali je promašila nekoliko izglednih šansi. Kazna za promašaje stigla je u 85. minuti kada je Promes smanjio na 2:1 i tako vratio nadu svom timu da može do remija i prvog mjesta u grupi.

Holandija je krenula po poravnanje do kojeg je i došla u prvoj minuti sudijske nadoknade, kada je lopta pomalo sretno stigla do Virgila van Dijka koji postiže svoj treći gol za reprezentaciju Holandije vrijedan plasmana na završni turnir.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Na kraju, Njemačka završava Ligu nacija sa samo dva boda, a Holandija osvaja grupu iako ima isti broj bodova kao Francuska, ali je bolja u međusobnom omjeru.

Ovom utakmicom je ujedno završeno i takmičenje u grupnoj fazi Lige A, a plasman na završni turnir obezbijedile su selekcije Švicarske, Holandije, Engleske i Portugala. Završni turnir će se igrati u Portugalu narednog ljeta.

Top Komentari

Babo
Ee neka svaka cast! Drago mi je da se Holandjani vracaju na veliku scenu! Realno i zasluzili su prvo mjesto u grupi.
26 1
pogba69
Elf propo
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi