Hopp se javio iz izolacije i poslao poruku njemačkim ultrasima

Gazda Hoffenheima glumio "neznalicu"

Hopp se javio iz izolacije i poslao poruku njemačkim ultrasima

Admin Čaušević

Neposredno prije prekida Bundeslige na meču Hoffenheim - Bayern viđen je veliki skandal, a utakmica je u jednom trenutku prekinuta. 

Navijači Bayerna su žestoko vrijeđali gazdu Hoffenheima, Dietmara Hoppa. Morali su ih smirivati igrači i predstavnici Bayerna. Meč je završen 15-minutnim dodavanjem lopti između igrača dva tima.

Njima su se nakon toga priključili i ultrasi ostalih njemačkih klubova, međutim Hopp se i dalje pravi "neznalicom" i ne zna zašto ga mnogi navijači ne podnose.

Hopp se za ZDF javio iz izolacije uz poruku da bi volio da se sve zaboravi, ako i vrijeđanje postane prošlost.

"To da sam ja simbol komercijalizacije nogometa je neshvatljivo. Nažalost, sve je bilo postavljeno tako da su ultrasi mnogih klubova u svemu ovome učestvovali. Želio bih sve ovo zaboraviti, ako će od sada vrijeđanje postati stvar prošlosti", kazao je Hopp.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Jedan od najbogatijih i najuspješnijih Nijemaca je ultrasima pružio ruku pomirenja, međutim teško je vjerovati da će mu biti uzvraćeno istom mjerom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi