Hošić debituje na klupi Goražda: Nikada neću tražiti alibi, vjerujem u pobjedu protiv Slavena

Perspektivni bh. stručnjak vjeruje u uspjeh

Hošić debituje na klupi Goražda: Nikada neću tražiti alibi, vjerujem u pobjedu protiv Slavena

S. Mlaćo

FK Goražde dobio je novog šefa struke. Naime, na klupi ovog federalnog prvoligaša sjedit će perspektivni bh. stručnjak Dženan Hošić.

Hošić je početkom sedmice dogovorio angažman u Goraždu, a sutra ga očekuje debi protiv Slavena iz Živinica.

"Imao sam kratak period da upoznam ekipu. Znam neke igrače, pogledao sam utakmice, treba poraditi na psihološkom planu. Kriza je rezultata, pa je sada potrebno psihički vratiti ekipu i to okrenuti u svoju korist. Slaven nema šta izgubiti, oni imaju par dobrih igrača koji mogu nešto uraditi, a ostalo je sve do nas. Ako se postavimo pravo, mislim da neće biti problema", kaže Hošić za SportSport.ba.

Hošić je optimista i vjeruje u uspjeh s momcima sa Drine.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Moje ambicije kao mladog trenera, a i samog kluba su vezane su za gornji dio tabele. Sve se to poklopilo, a sada je sve do nas. Alibi neću tražiti nikad, momcima sam predstavio svoju filozofiju i mislim da ovaj igrački kadar može odgovoriti onome što bi ja volio da igram. Naravno da će prva utakmica sada biti teška, bit ćemo napeti, ali to je trenerski posao da to relaksira i da 'navuče' na svoju stranu", dodao je Hošić, trener koji je do sada radio u FK Olimpik, Bosni Visoko, te Famosu.

Jedan je iz plejade bh. trenera koji 'dolaze' i mnogi mu predviđaju uspješnu trenersku budućnost. Radi se o vlasniku UEFA Pro licence sa bogatim igračkim iskustvom. Nastupao je u Poljskoj, Rusiji, te našoj zemlji. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi