Hotić: Govorili su mi da sam lud; Reprezentacija? Za mene je to zatvorena tema

Čeka ponovo na poziv

Hotić: Govorili su mi da sam lud; Reprezentacija? Za mene je to zatvorena tema

E. Škorić

U posljednjih deset utakmica u Jupiler Pro ligi Belgije Cercle Brugge je upisao čak sedam pobjeda uz dva poraza i jedan remi.

Belgijski klub godinama se bori za opstanak, a trenutno je na sigurnom desetom mjestu na tabeli. Ovaj tim igra sve bolje, a jedan od najboljih igrača je (povremeni) bh. reprezentativac Dino Hotić, koji je dao četiri gola i upisao sedam asistencija na 10 mečeva.

Iako ima "samo" 26 godina, u ovom klubu ga smatraju jednim od najiskusnijih s obzirom na bogatu karijeru i veliki broj odigranih utakmica.

"Ovdje sam dvije godine i promijenio sam nekoliko trenera. Ali sada je super. Sada igramo intenzivno, pritiskamo, što mi odgovara. Kad sam došao, trebalo mi je vremena da se prilagodim. Iako sam uvijek fokusiran na fiziku, ovdje je razina tri puta veća nego u Sloveniji. U Sloveniji igrači znaju igrati, ali je sve presporo. Ovdje je stalno potreban intenzitet. Zadovoljan sam igrama", rekao je Hotić u intervjuu za slovenske medije.

Hotić smatra da je naporno treniranje ključ svega, pa je rekao:

"Toliko sam trenirao da sam jeo u svlačionici i u autu. U Mariboru su mi jednom zabranili fitnes da ne pretjeram. Uvijek sam dodatno radio. Kad sam bio na posudbi u Krškom, gdje me trenirao Tomaž Perovič, trenirao sam tri puta na dan. Ujutro sa sairačima, pa bih jeo u svlačionici i odvezao se do Šentjura, sat vremena udaljenog, gdje sam radio s Branom Žibertom. Pojeo bih nešto u autu, vratio se u Krško i opet trenirao sa siagračima koji su me smatrali ludim".

Oglasi

U Belgiji se svaki dan intenzivno radi, igrači se takmiče međusobno...

"Ovdje se mjerimo na svakom treningu i onda sutradan gledamo rezultate. Ja sam uvijek po parametrima među najbolja tri-četiri iako je većina mlađa od mene. Ovo je bitno. Ako nisi fizički jak, onda nemaš baš neke šanse napraviti nešto u meču . Ali moraš biti realan, to kažem mlađim igračima, jer znam kako je ponovno pasti nakon uspona".

Hotić ima ugovor do ljeta 2023. godine i fokusiran je na svoj tim iako ima klubova koji ga prate i žele.

"Dobro nam ide, zadovoljni su sa mnom, koliko ja znam. Dobro razumijem navijače, igram važnu ulogu u momčadi. Nema razloga za transfer ove zime. Vidjet ćemo kako će biti u ljeto.Vjerujem agentu i vjerujem da ce biti nagrada. Nikad mi se nije žurilo. Čak i kad sam bio u Sloveniji, mogao sam ranije u inozemstvo, ali bio sam strpljiv".

Važnu ulogu imao je Zlatko Zahović dok su zajedno sarađivali u Mariboru.

"U karijeri profesionalnog nogometaša odrastanje je ključna stvar. Sjećam se puno puta kako me vodio Zlatko Zahović. Da, i vikao je na mene, optuživao me da imam višak kilograma... Znaš šta? Tako se dobiva tvrda koža. Tako se priprema za odlazak u inozemstvo. I danas sam ponosan što sam imao priliku da radim sa Zahovićem".

Za kraj, pitali su ga o njegovom izboru, pošto je ispred Slovenije odlučio da igra za BiH.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

"Što se tiče reprezentacije, očekivao sam polemiku oko toga. Odlučio sam, ne žalim ni za čim. Za mene je ova tema zatvorena. Vrijednop radim na terenu i nadam se da ću dobiti poziv", dodao je skromni Hotić.

Hotić je igrao za mlađe uzraste slovenske reprezentacije, da bi u novembru 2019. godine debitovao za Zmajeve i u dresu BiH za sada ima dva nastupa. S obzirom na to kako igra, vrlo je vjerovatno da u ovoj godini obuče ponovo dres našeg nacionalnog tima.

Promo

Top Komentari

Goran86
Tanak, ali moze proci ako nam je rep. nivo Gruzije.
1 6
Comandini
Stevanovic Miro No.1
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi