Hotić: Rizikujem, ali ne bojim se neuspjeha
Foto: Cerclebrugge.be

Bh. fudbaler se priključio novom klubu

Hotić: Rizikujem, ali ne bojim se neuspjeha

Reprezentativac BiH Dino Hotić potpisao je jučer zvanično za Cercle Brugge.

Nakon sjajnih izvedbi u dresu Maribora bilo je jasno da će Hotić promijeniti sredinu, a u borbi za njegov potpis najkonkretniji je bio belgijski prvoligaš koji je za transfer izdvojio 1,3 miliona eura.

Mediji u Belgiji pišu kako je taj iznos platio Monaco, čiji gazda u svom vlasništvu ima upravo i Cercle Brugge koji je 2017. godine kupio kao filijalu, a svi u klubu uvjereni su kako će naš fudbaler biti veliko pojačanje. Optimističan glede epizode u novoj sredini je i sam Hotić.

"Kada su mi ljudi iz kluba predstavili svoje planove, zatim pokazali ugovor, nisam se mnogo dvoumio. Rizik jeste, Cercle Brugge ne stoji najbolje na tabeli, ali ne bojim se neuspjeha. Spreman sam", kazao je Hotić.

Objasnio je i gdje može najviše pružiti.

"Radije bih igrao u formaciji 4-4-2 s desne strane, ali snalazim se dobro i u 3-5-2 ili 4-3-3. U 4-4-2 mogu biti i 'desetka'".

Interesovalo je medije i Belgiji i zašto je nakon igranja za Sloveniju izabrao BiH.

"Moji roditelji su porijeklom iz BiH i sa sportske strane mi se učinilo je bolje igrati za tu zemlju. U međuvremenu sam odigrao i jednu kvalifikacijsku utakmicu protiv Lihtenštajna."

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Za Cercle Brugge je u prošlosti igralo još nekoliko fudbalera iz Slovenije. Jedan od njih je Nastja Ceh.

"Naravno da ga poznajem. Kada sam bio desetogodišnjak, čak sam se i fotografisao s njim", ispričao je Hotić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi