Hotić u Belgiji pruža sjajne partije: Nisam se pokajao što sam stigao u Cercle Brugge

Hotić u Belgiji pruža sjajne partije: Nisam se pokajao što sam stigao u Cercle Brugge · Intervju

A. Beganović

Nakon sedam sezona provedenih u Sloveniji, od čega najviše u Mariboru, povremeni bosanskohercegovački reprezentativac Dino Hotić, početkom godine je potpisao ugovor sa belgijskim Cercle Bruggeom.

Dobre partije u Sloveniji bosanskohercegovačkom veznjaku osigurale su tranfer u Belgiju, a da će biti pojačanje pokazao je na otvaranju nove sezone.

U dosadašnjih šest utakmica, Hotić je postigao dva pogotka kojima je dodao i asistenciju, a o svom novom klubu, uspjehu Sarajeva u Evropi, te neuspjehu Maribora govorio je za SportSport.ba.

Dino, kako si se snašao u novom klubu i da li si napravio dobar potez dolaskom u Belgiju?

"Po dolasku mi je prezentirano da se o radi o ambicioznom klubu. čiji vlasnik je vlasnik Monaca. Preuzeli smo rizik, odlučio sam doći. Uspjeli smo ostati u ligi, sada dobro igramo. Tri pobjede i tri poraza i moram reći da sam zadovoljan. Idemo utakmicu po utakmicu, želimo biti još bolji. Naravno da ambicije postoje, no nema pritiska kao recimo u redovima gradskog rivala, Cuba Bruggea. Osjećam se dobro, mislim da nisam pogriješio što sam izabrao ovaj klub. Hvala Bogu, zdrav sam, to je najbitnije. Kako su mi prezentovali klub tako je i stanje. Zadovoljan sam svojim igrama, kao i igrama ekipe, no još jednom kažem, raste ćemo iz utakmice u utakmicu."

Nakon dobrih igara u Mariboru debitovao si i za bh. reprezentaciju, iako si te slovenački mediji povezivali i sa reprezentacijom Slovenije. Da li si se pokajao što si prihvatio poziv tadašnjeg selektora Roberta Prosinečkog?

"Nisam se pokajao što sam izabrao Bosnu i Hercegovinu. Odluka je došla iz srca i tako će uvijek biti kada i ako budem dobijao poziv. Uvijek ću davati sve od sebe. Moje je da igram i da pružam dobre partije, a ako bude tako doći će ponovo i poziv."

Da li si pratio utakmice reprezentacije protiv Italije i Poljske i kako komentarišeš naše nastupe?

"Pratio sam utakmice, naravno da sam pratio ali nije moje da komentarišem. Moje je da se koncentrišem na teren, da pomognem klubu i reprezentaciji ako sam pozvan. Mogu reći da se radujem svakom dobrom rezultatu, svakom golu koji postigne reprezentacija ili naši igrači širom Evrope. Lijepo je kada vidimo da cijela Italija govori o Džeki i njegovom prelasku u Juventus ili ostanku u Romu kao i kada Španija bruji o dolasku Pjanića u Barcelonu. I za nas mlađe igrače je to velika stvar i jedan motiv da nastavimo još više raditi."

Slovenački klubovi se nisu proslavili u Evropi, dok su bosanskohercegovački napravili iskorak, prije svega Sarajevo. Tvoj Maribor je ispao u prvom kolu kvalifikacija?

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

"Pratio sam slovenačke i bosanskohercegovačke klubove u Evropi. Ne znam zbog čega su slovenački klubovi loše prošli, nisam tamo pa ne znam šta se dogodilo. Što se tiče Maribora, vjerovatno novim ljudima treba malo vremena da pohvataju konce. Maribor je stabilan klub, jedan od najboljih na Balkanu i mislim da će sve to biti dobro. Teško je nadoknaditi odlazak Zlatka Zahovića, koji je postavio Maribor na jedan visok nivo. Vrijeme, samo je potrebno vrijeme i ja se nadam da će ubrzo Maribor biti onaj stari.?

Maribor je svojevremeno "izbacio" Celtic u kvalifikacijama Lige prvaka. Može li Sarajevo isto to uraditi?

"Dobar uspjeh za Sarajevo i bh. fudbal je plasman u play-off. Slijedi meč sa Celticom koji nije nepobjediv. Maribor je u dvije utakmice prošao Celtic i izborio nastup u Ligi prvaka. Igra se jedna utakmica i sve je moguće. Nadam se da će igrači Sarajeva u toj bitnoj utakmici dati sve od sebe i da će proći u grupnu fazu. Želim dodati da sam pratio i Zrinjski, šteta što su ispali. Igrao sam protiv njih, čak sam očekivao i da će proći jer se radi o dobroj ekipi. Dobra je stvar za bh. fudbal što se napravio neki iskorak. Navijat ću za Sarajevo i uz malo sreće i uz pomoć Boga nadam se da će proći dalje".

Top Komentari

JointUnion87
Poziv u A-repku aBd :)))
8 2
MangasColoradas
Po naslovu sam pomislio da je prvi strijelac lige u najmanju ruku.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi