Hrabar potez: Badelj u klubu koji je već odavno u centru pažnje

Blizu potpisa

Hrabar potez: Badelj u klubu koji je već odavno u centru pažnje

S. Mlaćo

Hrvatski reprezentativac Milan Badelj ovog ljeta će vjerovatno promijeniti sredinu. Naime, Badelj se trenutno nalazi na odmoru, a istekao mu je važeći ugovor sa italijanskom Fiorentinom.

Navodno bi karijeru mogao nastaviti u Portugalu, tačnije Sportinu. Portugalski mediji navode da je Badelj blizu potpisa za Sporting i da će sve biti završeno u narednim dania.

Posljednje četiri sezone ovaj nogometaš bio je član Fiorentine, a nastupao je i za Hamburg. Sportingu ne cvjetaju ruže nakon što su navijači krajem prošle sezone upali u teren i napali vlastite igrače, a nedavno je na klupu ovog tima došao Siniša Mihajlović. Zadržao se samo deset dana i uručen mu je otkaz.

"Počeo je praviti greške odmah po dolasku. Tražio je pomjenu lokacije trening-kampa i da poveća rashode za 300 hiljada eura. Ništa protiv njega, ali taj čovjek nema nijedan trofej. Bio je odličan fudbaler i dobro je izvodio slobodne udarce, ali to je sve", naveli su iz Sportinga razloge odlaska srbijanskog stručnjaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi