Hrabra Rijeka srušila Kopenhagen, Tottenham uništio Željinog krvnika

Bilo je zanimljivo večeras

Hrabra Rijeka srušila Kopenhagen, Tottenham uništio Željinog krvnika

S. Grebović

Večeras je širom Starog kontinenta odigran veliki broj utakmica Play offa za plasman u Ligu Evrope u kojem je bilo nekoliko zanimljivih rezultata.

Nakon što su nešto ranije Dinamo Zagreb i Crvena zvezda uspješno prošli svoje protivnike, još jedan klub sa ovog podneblja se uspio plasirati u grupnu fazu ovog takmičenja.

U pitanju je sjajna Rijeka, koja je slavila na teškom gostovanju kod Kopenhagena minimalnim rezultatom 1:0. Gol vrijedan ulaska u grupe drugog po jačini UEFA-inog takmičenja bio je djelo domaćeg igrača Ankersena koji je na komičan način pogodio svoju mrežu.
Do kraja se rezultat nije mijenjao, Riječani su izdržali i tako postali drugi hrvatski klub koji se plasirao u Ligu Evrope.

Bilo je i nekih velikana evropskog fudbala koja su igrala u ovoj fazi i koja su uspješno preskočili prepreke.
Engleski Tottenham je na svom terenu dočekao Maccabi Haifu, koja je u prvom pretkolu izbacila Željezničar, a koja ipak nije uspjela odgovoriti izazovu jer je poražena sa velikih 7:2.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Od ostalih mečeva vrijedi izdvojiti i prolaz Glasgow Rangersa koji su bili bolji od Galatasaraya rezultatom 2:1, te austrijskog LASK-a koji je demolirao favorizovani Sporting u gostima sa 4:1.

Top Komentari

pero98
Bravo Rijeko moja. KREPAT MA NE MOLAT, FORZA FIUME.
4 3
Arnel925
Ovako se Željo igra protiv Haife. A ne autobus. Da je Željo igrao protiv ovi Engleza bilo bi 21-0
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije