"Juventus nije snažan kao prošle sezone"

Lothar Matthaus za The Sun

"Juventus nije snažan kao prošle sezone"

E. Ganibegović

Nekadašnji igrač Intera Lothar Matthaus vjeruje da Juventus nije onaj isti tim koji je kontrolirao Seriju A posljednjih nekoliko godina.

Bianconeri će se u osmini finala Lige prvaka sastati sa Tottenhamom, a legendarni nogometaš tvrdi kako Pijetlovi mogu da prođu Juventus, koji nije kao prethodnih godina.

"Juventus nije ona isti tim koji je kontrolirao Seriju A prethodnih godina", rekao je Matthaus za The Sun.

"Možda su se ostale ekipe pojačale. Ali, mislim da je to više zbog toga što su izgubili nekoliko važnih igrača u defanzivi."

"Morali su napraviti neke promjene nakon što su izgubili Dani Alvesa i Leonarda Bonuccija."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Bonucci je bio lider i držao je stvari skupa. Bez njega, stvarna snaga, jezgra ovog Juventusa je otišla, dok Buffon više nije mlad i okretan kao što je nekad bio."

"Oni nisu tako snažni i sigurni u defanzivi kao prošle sezone, što je dobro za Kanea i šefa Mauricija Pochettina", dodao je Lothar.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi