Hrvati i Englezi odigrali spektakularan meč za kraj, Brekalo si podigao cijenu

EP za igrače do 21 godine

Hrvati i Englezi odigrali spektakularan meč za kraj, Brekalo si podigao cijenu

E. Škorić

Mlade reprezentacije Hrvatske i Engleske remijem (3:3) u sjajnom meču okončale su svoj nastup na Evropskom prvenstvu U21.

Iako je utakmica bila rezultatski nebitna, na stadionu Serravalle u San Marinu je viđen fantastičan nogomet, šest pogodaka i nekoliko poteza igrača koji su bili kao u izlogu, jer je večeras bio prisutan i veliki broj skauta.

Posebno se istakao Josip Brekalo, koji ima plan da napusti Wolfsburg, a nakon ovakve partije i dva gola Englezima, djeluje kao da si je podigao cijenu i da se ugurao na listu želja nekih od velikana.

Brekalo je bio ponajbolji igrač Hrvatske na Euru uz Nikolu Vlašića. Talentovani igrač moskovskog CSKA postigao je jedan gol večeras uz dva saigrača Brekala.

Na drugoj strani Nelson, Maddison i Kenny su pogađali za prvi bod Engleza. Iz ove grupe Rumunija se s prvog mjesta plasirala u polufinale, a tamo će i Francuska kao najbolje drugoplasirana selekcija na prvenstvu.

Francuz i Rumuni odigrali su 0:0, imaju na kraju po sedam bodova, ali Rumuni bolju gol-razliku i stoga su završili prvi u C grupi.

Osim Rumunije i Francuske, u polufinalu Eura su Njemačka i Španija.

Francuska će igrati protiv Španije, a Rumunija protiv Njemačke. Svi mečevi polufinala su sutra, a sve četiri selekcije izborile su odlazak na Olimpijske igre u Tokiju.

Top Komentari

kenan225
ako hrvati igraju ne morate vi hrvatski pricati
7 0
crni1000
odsjedi halilovic na klupi
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi