Hrvati uvjereni: Francuzi muljaju oko Zlatne lopte, žele izbaciti Modrića iz igre!
Godinama unazad Lionel Messi i Cristiano Ronaldo su dominirali na dodjeli Zlatne lopte. Međutim, sada je došao red da neko drugi odnese nagrau, a favorit je hrvatski fudbaler Luka Modrić. Međutim, šuška se da bi moglo biti zakulisnih radi u izboru (EPA)

Poprilično teške optužbe

Hrvati uvjereni: Francuzi muljaju oko Zlatne lopte, žele izbaciti Modrića iz igre!

Midhat Šljivak

Luka Modrić proglašen je najboljim igračem ove godine po izboru UEFA i FIFA.

Ipak, do kraja godine će se dodijeliti i ona najvažnija nagrada koja se cijeni više od svih, a to je Zlatna lopta France Footballa za najboljeg igrača svijeta.

Među 30 finalista očekivano se našao i Luka Modrić koji je dobio nagradu FIFA The Best za 2018. godinu, ali hrvatski mediji smatraju da se oko izbora već mulja kako bi nagrada pripala nekom od Francuza koji su osvojili prvenstvo svijeta u Rusiji.

Iako su Trikolori osvojili Svjetsko prvenstvo nijedan igrač ove selekcije nije bio u užem izboru za nagradu FIFA, ali Hrvati vjeruju da se vrši pritisak na France Football i da su već počele zakulisne radnje kako bi se Modrić izbacio iz igre.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Kladionice za sada najviše šansi za nagradu daju reprezentativcu Hrvatske, a iza njega je Cristiano Ronaldo, koji je osvojio pet nagrada u posljednjih 10 godina.

Imena trojice finalista za Zlatnu loptu biće poznata tek nekoliko dana pred proglašenje pobjednika, a vidjećemo jesu li se Hrvati bespotrebno prepali u ovoj slučaju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi