Stvorio se klan u svlačionici Kraljeva: Poznato koji igrači žele da Lopetegui dobije otkaz

Španac je dobio i podršku

Stvorio se klan u svlačionici Kraljeva: Poznato koji igrači žele da Lopetegui dobije otkaz

Endin Čaušević

Fudbaleri Real Madrida proteklog vikenda poraženi su na gostovanju protiv Deportivo Alavesa (1:0) što je još jedan pokazatelj da se ovaj tim nalazi u velikoj rezultatskoj krizi.

Nakon poraza od CSKA u Ligi prvaka kraljevski klub je još jednom razočarao svoje navijače šokantnim porazom od Alavesa. Troostruki uzastopni prvak Evrope je u jasnoj rezultatskoj krizi nakon odlaska Zinedinea Zidanea i Cristiana Ronalda, a već se špekuliše da bi Julen Lopetegui mogao dobiti otkaz.

Bivši selektor Španije nije se baš najbolje snašao u Real Madridu na početku ove sezone, te nije poznato koliko će Florentino Perez imati strpljenja za njegove kiksove. Također, španski mediji navode da ni atmosfera u svlačionici nije baš bajna, te da postoji određeni broj igrača koji žele da Lopetegui napusti klub.

Navodno, predvodnik ovog "klana" je Luka Modrić koji je u nekoliko navrata izjavljivao da nije baš zadovoljan stanjem u ekipi. Modriću smeta što Lopetegui često eksperimentiše sa sastavima, a čak ni on nije standardan kao prethodnih sezona.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pored njega tu je i Marcelo koji je podržao Modrića, te prema njegovom mišljenju Lopetegui nije dorastao zadatku da vodi Real Madrid. No, s druge strane problem im predstavlja kapiten Sergio Ramos koji je nakon poraza od Alavesa jasno stao uz Lopeteguija i pružio mu podršku.

O otkazu Lopeteguija se uveliko piše u španskim medijima, a navodno Florentino Perez već pregovara s mogućim novim trenerima. Kako prenosi madridski AS najveća želja predsjednika Real Madrida je Antonio Conte koji je bez angažmana nakon što je na kraju prošle sezone napustio Chelsea.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bego
E conte ce ih bas izvuci iz krize
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi