Golmanska (ne)inteligencija iz Hrvatske obilazi svijet

Meč koji je posebno važan bio za domaći tim

Golmanska (ne)inteligencija iz Hrvatske obilazi svijet

Samir Mlaćo

Pomalo nevjerovatan pogodak dolazi iz Hrvatske, tačnije sa terena SuperSport Prve NL između Croatije Zmijavci i BSK Bijelo Brdo.

Završilo je 1:1, a gosti su vodili autogolom Salinovića sve do 81. minute kada smo vidjeli nesvakidašnju situaciju.

Gostujući golman odbranio je jedan pokušaj iz slobodnjaka i činilo se da je propala sjajna šansa za domaće, no uradio je nevjerovatan potez.

Lopta nije izašla van granica igrališta niti je bio prekid, a mladi golman Vukelić je ostavio loptu i namjestio se kako bi istu 'ispucao'. Pratio je to iskusni Gudelj, uzeo mu loptu i ubacio u praznu mrežu.

Gol kakav ne viđate svaki dan. 😂🤦‍♂️ PS. ne nije Wembley kako ste sigurno pomislili kada ste vidjeli travnjak. Radi se o utakmici između Croatie i BSK. Na golu mladi Vukelić, a u polju lisac Gudelj.

Posted by CrneKese on Sunday, November 19, 2023

Golman Vukeljić nije mogao vjerovati šta se dešava, kao ni njegovi saigrači, no jasno je da je on zapravo glavni krivac.

Oglasi

Pravila su sasvim jasna i Gudelj je znao šta radi, te tako svom timu donio bod. Naravno da će ovaj pogodak izazvati dosta komentara, prije svega podsmijeha i biti hit na društvenim mrežama.

Mnogi se pitaju da li je golman gostiju namjerno sve izveo, a špekulacija će u ovakvim situacijama itekako biti.

BSK je trenutno na posljednjem mjestu tabele i ima tek 11 bodova, te mu ovaj bod itekako znači. Croatia je na osmom mjestu i ima 16 bodova.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Derbi su danas u drugom rangu hrvatskog nogometa odigrali Zrinski Osječko i Šibenik, a domaći su salvili 2:0. Strijelci su bili Dogan i Pekarić. Zrinski sada ima 35 bodova, pet više od Šibenika i sve u svojim rukama nakon 15 kola.

Jedan tim ide direktno u HNL.

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Glup kvadratek pač
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi