Ljubimac navijača Čelika ima novi klub
Ljubimac zeničke publike ima novi klub, sa kojim će pokušati izboriti opstanak

Pavić preuzeo klupu člana 2.HNL

Ljubimac navijača Čelika ima novi klub

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Rijetko je ko omiljen od bivših trenera i igrača u posljednjih 20-tak godina u Zenici kao što je to Boris Pavić. Iako rođen u Sinju ovaj 48-godišnjak u tri navrata je kao igrač nosio dres Čelika, te je u dva navrata predvodio u ulozi trenera crno-crvene.

Podatak da kao igrač i trener nikada s Čelikom nije izgubio na Bilinom polju rijetko će ko uspjeti. Pavić se u svojoj trenerskoj karijeri specijalizirao za spašavanje klubova ispadanja iz lige, to je uradio u dva navrata s Čelikom, Solinom,Vodicama, Slogom. Trenirao je i Junak, Hrvace, Rudar iz Kaknja, Vitez, a zanimljivo da je vodeći Široki Brijeg smijenjen iako nije imao nijedan poraz, te se u tome trenutku klub nalazio na trećoj poziciji Premijer lige.

Od danas ovaj stručnjak ima novi izazov u karijeri, a to je da sa ekipom Croatia Zmijavici izbori opstanak u 2.HNL. Danas je klub na svojoj stranici potvrdio da su postigli dogovor s Pavićem, koji će ih voditi najmanje do kraja sezone.

Ovaj klub trenutno zauzima osmo mjesto na tabeli sa četiri boda više od zone ispadanja. Debi na klupi novog tima Pavić će imati narednog vikenda kada će na svome terenu Croatia dočekati ekipu Osijek 2.

Vidjet ćemo hoće li Pavići uspjeti sa još jednim klubom ispuniti cilj, a to je ostanak u ligi, kojeg je pred njega postavila Uprava ovog hrvatskog drugoligaša.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baco
Bolji je od pola Zenicana *****a koji zbog politike su izdali naš Čelik...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi