Hrvatska doživjela najteži poraz u historiji

Šest golova u mreži Kalinića

Hrvatska doživjela najteži poraz u historiji

Hrvatska nogometna reprezentacija nije baš najbolje debitovala u Ligi nacija. Protivnik Vatrenima u Elcheu bila je Španija predvođena Luisom Enriqueom, koja je nakon 90 minuta igre slavila s čak 6:0.

Svjetski viceprvaci u ovom meču nastupili u nešto izmijenjenom sastavu, što se i te kako osjetilo na terenu, a pitanje pobjednika Španci su riješili praktički već u prvom poluvremenu.

Hrvati su znatno bolje otvorili meč i uvodnim minutama su propustili nekoliko kolosalnih šansi, a kako to obično biva, uslijedila je kazna. U 24. minuti Vatrene je 'načeo' Saul koji je nakon ubačaja Carvajala bio najviši u skoku i glavom poslao loptu iza leđa Kalinića.

U 33. minuti Španija je udvostručila prednost, ovoga puta preko Asensija, a samo dvije minute isti igrač je ponovo matirao Kalinića za 3:0 na poluvremenu.

Sa odličnom igrom Španci su nastavili i u drugom poluvremenu, pa tako već u 49. minuti postižu novi gol, ovaj put preko Rodriga koji se našao sam pred Kalinićem i mirno zabio ispod njega. Do kraja utakmice Španija je uspjela dodatno dokrajčiti Hrvatsku sa nova dva pogotka, a sretnici su bili Ramos i Isco za konačnih 6:0 u Elcheu.

Hrvatskoj je ovo ujedno bio najteži poraz od nezavisnosti, a prijašnji najteži poraz nanijeli su im Englezi 2009. godine na Wembleyu (5-1) u kvalifikacijama za SP u JAR-u.

Golova nije nedostajalo ni u drugom susretu A lige, u kojem je Belgija kao gost nadigrala Island rezultatom 3:0. Već na poluvremenu bilo je 2:0 za Belgiju za koju su pogađali Hazard i Lukaku, a napadač Manchester Uniteda je do kraja uspio postići još jedan gol za ubjedljiv trijumf.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Top Komentari

Naser
to je i realno..nije bas 6 al 3 4 komada su neminovna protiv spanije
60 3
BHZm@j
Razbise ih ko zvecku, kakav vice prvak, dalicu reko sam poslje SP bjezi dok bjezat mozes i pravi sebi karieru. Nema tu vise sta traziti, sad ce bit velik pritisak na svakoj utakmici, a prosjecna reprezentacija
41 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi