Dok svi grme na očajnog sudiju Hrvatska nikako nije smjela dopustiti scenu iz 98. minute
Veliki propust odbrane Hrvatske

Calafiori se prošetao do kaznenog prostora

Dok svi grme na očajnog sudiju Hrvatska nikako nije smjela dopustiti scenu iz 98. minute

Midhat Šljivak

Reprezentacija Hrvatske doživjela je ogroman neuspjeh na Evropskom prvenstvu. Vatreni pakuju kofere nakon remija s Italijom (1:1), a kao glavni razlog za ispadanje naveli su nizozemskog sudiju Dannyja Makkeliea. Ipak, scena iz posljednjeg napada pokazuje da su Vatreni napravili ozbiljan propust u odbrani jer im se Riccardo Calafiori došetao do kaznenog prostora.

Nizozemski sudija Danny Makkelie omražena je ličnost u Hrvatskoj. Apsolutno mišljenje je da je 41-godišnjak značajno utjecao na igru i da je odluka o osam minuta nadoknade meča potpuno suluda.

Luka Modrić je pred kamere stao uplakan. Takva je bila i većina njegovih saigrača. Niko ne vjeruje da je Nizozemac negdje našao osam minuta nadoknade.

"Nismo zaslužili taj gol. Ne znam gdje je sudija našao ovih osam minuta?", pita se Modrić, dok selektor Zlatko Dalić dodaje:

"Nije on slučajno bio tamo. Cijelu utakmicu nas je zakidao i kulminacija je bila tih osam minuta produžetka. Mi smetamo, to je činjenica. Bilo je šest zamjena, to je maksimum tri minute, bio je VAR minuta, dakle ukupno četiri, a on stavi osam. Nismo uspjeli žao mi je", rekao je Dalić.

Međutim, iako je mišljenje mnogih kako je Makkiele glavni krivac za neuspjeh, scena iz 98. minute kada je Italija došla do izjednačenja otkriva veliki propust u igri Vatrenih.

Oglasi

Riccardo Calafiori je glavni junak priče. Mladi defanzivac Bologne povukao je loptu na 20 metara od svog gola, tek mu je na centru prišao Marcelo Brozović, da bi potom Calafiori odigrao dupli pas s Davideom Frattesijem.

Pokušao je Joško Gvardiol žestokim startom prekinuti akciju, povratni pas Frattesija međutim prolazi do Calafiorija koji nastavlja akciju sve do vrha kaznenog prostora Hrvatske.

Tada je uslijedilo fenomenalno dodavanje na lijevu stranu. Tamo je usamljen Mattia Zaccagni, Josip Juranović je iz nekog razloga krenuo ka sredini kaznenog prostora gdje su već bila trojica hrvatskih fudbalera i ostavljen je ogroman prostor za italijanskog fudbalera.

Kazna je bila neizbježna. Fudbaler Lazija prekrasnim pogotkom, kao što je to nekada radio Alessandro Del Piero pogađa za 1:1 i Vatrene šalje kući.

Oglasi

Danny Makkiele jeste imao gomilu spornih odluka. Nije to ništa novo za ovog sudiju koji je u prošlosti imao katastrofalne nastupe, propustio je priznati čist gol Portugalu u Beogradu protiv Srbije, ali hrvatski fudbaleri su u posljednjem napadu napravili poprilično veliki propust.

Jednostavno se u tim trenucima nije smjelo desiti da se Calafiori tek tako prošeta doslovno do gola Dominika Livakovića i definitivno je primljeni gol ogroman propust fudbalera Hrvatske.

Calafiori pokazao zašto ga žele velikani

Riccardo Calafiori odigrao je još jedan vrhunski meč i ovaj 22-godišnjak je pokazao zašto ga žele najveći evropski klubovi.

Juventus je tim kojeg je on odabrao. Još uvijek Stara dama pregovara s Bolognom o njegovom transferu koji bi trebao iznositi između 40 i 50 miliona eura.

Dosta drugih klubova se raspituje za njega. Spremni su odmah izdvojiti cifru koju Bologna traži, posebno se to odnosi na timove iz Engleske, no želja ovog fudbalera je dres Juventusa.

Vidjet ćemo hoće li mu se ona ostvariti nakon Evropskog prvenstva, ali definitivno je ovaj momak budućnost italijanskog fudbala.

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Dajte že nehat s temi qrčevimi kvadratki...za domov proravljeni je njihv hit...kako drukcije,nego za dom sprrmbi...
2 1
BosanskaSvedska
Odose hr levati kuci sa traktoristima!
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi