Tri fudbalske sile slave hrvatsku tragediju

Obradovao ih gol Azzurra

Tri fudbalske sile slave hrvatsku tragediju

Edmir Škorić

Hrvatska je sinoć u Leipzigu remizirala sa Italijom (1:1) u susretu 2. kola grupe B na Euru, čime je gotovo ostala bez šansi da se plasira u osminu finala.

Hrvatskoj je trebala pobjeda za prolaz i sve je bilo divno i krasno nakon što je Luka Modrić u 55. minuti jedan odbijanac spremio u mrežu, iako je malo prije toga njegov udarac sa bijele tačke odbranio Gianluigi Donnarumma.

Vatreni su bili tako blizu velikog slavlja, ali u posljednjoj od osam minuta nadoknade primili su pogodak. Mattia Zaccagni postigao je eurogol i Italiji donio drugo mjesto, te plasman u nokaut fazu gdje će igrati u subotu od 18 sati sa Švicarskom.

Da bi Hrvatska prošla, treba da se poklopi mnogo toga i čini se da je ostala samo još teorija. Ostaje žal što nisu zadržali tih 1:0, ali njihova tragedija i tuga usrećile su tri fudbalske velesile.

Tako su bez da su igrali meč 3. kola, saznali da prolaze i definitivno i Engleska, Francuska i Nizozemska. Englezi večeras igraju protiv Slovenije u posljednjoj utakmici C grupe u Koelnu, ali bit će rasterećeni jer im je remi Hrvatske i Italije pomogao da u najgorem slučaju budu među četiri najbolje trećeplasirane plasirane reprezentacije.

Oglasi

Naravno, Englezi će ići na pobjedu kako bi osigurali prvo mjesto i nešto lakšeg rivala u osmini finala. Ekipa Garetha Southgatea ne mogu završiti na dnu grupe - čak i poraz može ih dovesti samo do trećeg mjesta jer Danska i Srbija ne mogu pobijediti i prestići Englesku po broju bodova.

U osmini finala prošla je i Nizozemska, koja je s četiri boda sada sigurna, ali će protiv Austrije danas pokušati da dođe do prvog mjesta. Za to joj je potrebna pobjeda ili remi, ali da u drugom meču Francuska ne pobijedi Poljsku.

Njemačka, Švicarska, Španija, Italija, Engleska, Nizozemska, Francuska i Portugal su sigurni učesnici osmine finala.

Uplakani Modrić stao pred kamere, od suza jedva govorio, a Hrvate će dugo proganjati njegove riječi

Nakon utakmice pred kamere je stao ko drugi nego Luka Modrić.

Oglasi

"Ne znam šta da vam kažem stvarno. Nogomet je nekada okrutan i to se pokazalo na nama šta je tu je.

Nismo zaslužili taj gol, ne znam gdje je sudac našao ovih osam minuta. Ako treba da padneš i izgubiš onda je to ovako."

Velika podrška navijača i večeras za Hrvatsku.

"Nismo ni sumnjali, znali smo da su navijači uvijek uz nas. Uvijek su tu danas su to opet pokazali. Žao nam je što nije bila ta pobjeda, ali šta je tu je."

Hrvatska ima teoretske šanse za prolaz dalje.

"Teoretski, ali teško. Nama se nikad ništa nije poklopila. Nekad nije suđeno, nogomet je okrutan, to se najbolje pokazalo na nama."

Da li je ovo kraj za Modrića u reprezentaciji?

"Nije to još za priče", rekao je Luka Modrić.

Top Komentari

Goranba
SLAVE I ONI KOJI NISU NIKAKVA SILA,PO SISTEMU NEK KOMŠIJI CRKNE KRAVA
0 0
velaMo
Igraj samoooooooo .... bilo je i suza radosti .Okrenut će se i digićima
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi