Hrvate kao da je neko prokleo: Dalić doživio novi šok, ali to je ništa šta bi moglo uslijediti!
Foto: Ante Cizmic/Cropix

Vatreni će morati stisnuti zube

Hrvate kao da je neko prokleo: Dalić doživio novi šok, ali to je ništa šta bi moglo uslijediti!

Admin Čaušević

Kada je preuzeo reprezentaciju Hrvatske 2017. godine Zlatko Dalić je bio pod pritiskom da odvede Vatrene na Mundijal i odgovorio je savršeno, šest godina kasnije dešava mu se sličan problem.

Hrvatska je pod imperativom pobjede nad Latvijom u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a mnogi Vatreni će zbog svega što ih je dočekalo u Rigi morati stisnuti zube.

Dalić na posljednja dva okupljanja reprezentacije doživljava šok za šokom i samo broji povrijeđene igrače. Posljednji u nizu povrijeđenih je Luka Sučić.

Sučić je planiran da bude u startnoj postavi protiv Latvije, ali zbog stomačnih problema uopšte doputovao u Rigu pa je lista povrijeđenih dodatno produžena.

Ono što dodatno brine Vatrene su uslovi koji su ih dočekali u latvijskoj prijestolnici, to se prvenstveno odnosi na teren stadiona Skonto.

Broje hrvatske zvijezde su navikle na idealno pripremljene terene, međutim to neće biti slučaj u Rigi pošto je teren neravan i oštećen na nekim dijelovima.

Oglasi

Kao što je poznato zbog povreda Dalić od ranije ne može računati na Petkovića, Perišića, Kovačiča, Vlašića i Juranovića, dok su i Ivanušec i Kramarić pod znakom pitanja.

U mečevima protiv Latvije i Armenije Hrvatska mora tražiti puni plijen uz nadu da Vels ne bude maksimalan protiv Armenije i Turske.

Kao što je poznato da bi izborila direktan plasman na Evropsko prvenstvo Hrvatska u novembarskim mečevima mora skupiti više bodova od Velsa, u protivnom će igrati baraž.

Dalić je već jednom vodio Vatren u baražu, bilo je to za Svjetsko prvenstvo 2018. godine kada je ubjedljivo poražena Grčka na početku njegovog mandata prije šest godina.

Odlični trener se posljednjih mjeseci nalazi pod najvećim pritiskom otkako sjedi na klupi Vatrenih. Ukoliko ne izbori plasman na EP jasno je da će biti puno bliže odlasku nego ostanku na poziciji selektora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi