U Hrvatskoj svi pričaju o mečevima s Latvijom i Armenijom, a onda se oglasio Perišić i sve je stalo!

Objavio dva storyja na Instagramu

U Hrvatskoj svi pričaju o mečevima s Latvijom i Armenijom, a onda se oglasio Perišić i sve je stalo!

Endin Čaušević

U Hrvatskoj s nestrpljenjem očekuju odlučujuće utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Latvije i Armenije, no sve to palo je u drugi plan zbog objava Ivana Perišića na Instagramu.

Za ekipu Zlatka Dalića do kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo ostale su još utakmice protiv Latvije i Armenije u kojima Vatreni nemaju pravo na kiks.

Hrvatskoj su potrebne pobjede u ovim mečevima, ali ni to im ne garantuje odlazak na EP. Potreban im je i kiks Velsa kako bi na kraju bili drugoplasirani ako savladaju Latviju i Armeniju.

Međutim, ukoliko im se te stvari ne poklope onda je jasno da ćemo reprezentaciju Hrvatske gledati i u martu kada će se igrati mečevi baraža za odlazak na ovo veliko takmičenje.

Utakmice protiv Latvije i Armenije su već danima glavna tema javnosti u Hrvatskoj i jasno je da je veliki pritisak na Dalićevim izabranicima jer navijači očekuju da se ovaj tim kroz kvalifikacije plasira na EP.

Oglasi

No, barem na nekoliko sati sve to je palo u drugi plan, a najviše zahvaljujući Ivanu Perišiću koji se oglasio na Instagramu, te je izazvao oduševljenje širom Hrvatske.

Naime, poznato je da je Perišić doživio tešku povredu koljena prije dva mjeseca na treningu Tottenhama, a prošlog mjeseca na mečevima protiv Turske i Velsa vidjelo se koliko on nedostaje reprezentaciji Hrvatske.

Prve prognoze bile su da će Perišićev oporavak trajati preko pola godine, no stvari idu dosta bolje od očekivanog.

Perišić je nedavno počeo da trenira u teretani laganim tempom, a danas je oduševio sve kada je objavio video kako već lagano trenira i s loptom što se nije očekivalo tako rano.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Oporavak iskusnog Perišića ide bolje nego što se očekivalo jer je bilo bojazni čak da bi mogao propustiti Evropsko prvenstvo, no ako nastavi ovim tempom sigurno će biti spreman već i za mart ukoliko Hrvatska završi u baražu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti