Marokanac se za cijeli život obrukao protiv Hrvatske, Juranović mu se nasmijao u lice

Kada dribling krene po zlu...

Marokanac se za cijeli život obrukao protiv Hrvatske, Juranović mu se nasmijao u lice

Endin Čaušević

Maroko je uspio da iznenadi danas reprezentaciju Hrvatske i osvoji jedan bod na startu Mundijala čime sigurno mogu biti itekako zadovoljni. Na Mundijalu za ovu selekciju debitovao je i Abde Ezzalzouli koji je dobio šansu u drugom poluvremenu, ali zbog jednog poteza mu se smije cijeli svijet.

Hrvati su imali danas ulogu favorita protiv reprezentacije Maroka, ali aktuelni vicešampioni svijeta nisu uspjeli da slome otpor ove selekcije, te je na kraju utakmica završena rezultatom 0:0.

Vatreni su imali tek jednu pravu priliku na meču i to u sudijskoj nadoknadi kada je golman Maroka fenomenalno odbranio zicer Vlašiću.

Sigurno je da se od Hrvatske očekivalo mnogo više u ovom susretu, ali Marokanci su se očito dobro spremili za današnju utakmicu i uspjeli su da zaustave one najopasnije igrače Vatrenih.

Maroko se većinom fokusirao na odbranu svog gola, te su imali nekoliko kontri koje baš nisu završene uspješno.

Šansu da debituje za Maroko na Mundijalu dobio je i mladi Ez Abde koji je početkom godine prvo htio da igra za Španiju, ali kada je vidio da nije ni na mapi Luisa Enriquea ponovo se predomislio i odlučio je da ipak zaigra za Maroko.

Oglasi

Ez Abde je bio otkriće prošle sezone u Barceloni kada ga je Xavi morao upaciti iz B tima zbog problema s povrijeđenim igračima i on je pružio nekoliko odličnih partija. No, kada je konkurencija postala žestoka na kraju je otišao na posudbu u Osasunu.

Ovaj 20-godišnjak je dobio danas priliku u drugom poluvremenu i bio je dosta agilan po lijevoj strani kada je predvodio nekoliko kontri Marokanaca, ali svaki put bi napad propao zbog njegovog lošeg poteza.

Tako je bilo i u 87. minuti kada je Ez Abde krenuo u kontru i pokušao je prevariti odbranu Hrvatske svojim driblingom, ali se propisno obrukao jer u jednom trenutku uopšte nije ni znao gdje je lopta.

Juranović je s osmijehom to dočekao i uzeo je lagano loptu i krenuo u novi napad Hrvatske. Očajan pokušaj driblinga Ez Abdea pogledajte OVDJE.

Za Ez Abdea je ovo bila prva zvanična utakmica u dresu Maroka jer je ranije nastupao u dvije prijateljske utakmice, ali je odigrao svega 22 minute. Međutim, danas se baš nije proslavio svojim potezima iako Marokanci u budućnosti od njega mnogo očekuju.

Oglasi

Ez Abde je bio u centru pažnje početkom ove godine kada se našao na spisku Vahida Halilhodžića za Afrički kup nacija, ali se nije pojavio na okupljanju jer je smatrao da je bolje da ostane i igra za Barcleonu.

Međutim, već tada je bilo jasno da on ne govori pravu istinu, a Marokanci su bili razočarani svega nekoliko sedmica kasnije kada su saznali šta Ez Abde planira.

Naime, on je tada odlučio da neće igrati za Maroko i da će nastupati u dresu reprezentacije Španije jer je tada navodno Luis Enrique bio voljan da mu pruži šansu u dresu Crvene furije nakon nekoliko sjajnih igara za Barcu.

No, to se baš i nije desilo jer Ez Abde nikada nije dobio poziv Španije, a onda je nekoliko mjeseci kasnije ponovo odlučio da će igrati za Maroko.

Nakon svega našao se na spisku selektora Walida Regraguija i upisao je debi 23. septembra u prijateljskom meču protiv Čilea kada je odigrao osam minuta.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ez Abde je nekoliko dana kasnije odigrao 14 minuta u pripremnoj utakmici protiv Paragvaja, a danas je u prvom kolu Svjetskog prvenstva na meču protiv Hrvatske na terenu proveo 25 minuta.

Kao što smo već spomenuli on je inače igrač Barcelone, ali je ljetos otišao u Osasunu na posudbu. U dosadašnjem dijelu sezone za klub iz Pamplone odigrao je osam utakmica u La Ligi i zabio je dva gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti