Šta treba Hrvatima da se plasiraju u osminu finala Evropskog prvenstva?

S dva boda sada mogu samo kući

Šta treba Hrvatima da se plasiraju u osminu finala Evropskog prvenstva?

E. Čaušević

Reprezentacija Hrvatske u utorak igra protiv Škotske meč posljednjeg kola grupne faze Evropskog prvenstva.

Vatreni su razočarali navijače svojim igrama u prethodne dvije utakmice jer su uspjeli osvojiti samo jedan bod, te su ugrozili plasman u nokaut fazu ovog takmičenja.

Hrvatska je u prvom kolu poražena od Engleske sa 1:1, dok su prije nekoliko dana remizirali protiv Češke odigravši 1:1. Sada je jasno da u posljednjem kolu Hrvati moraju do pobjede ukoliko žele proći dalje.

Pred mečeve posljednjeg kola grunpe faze bile su i teoretske šanse da se Hrvatska može plasirati dalje kao najbolja trećeplasirana reprezentacija i to sam ukoliko budu imali dva boda.

U tom slučaju remi je odgovarao Dalićevoj ekipi protiv Škotske, ali samo u slučaju da remiziraju Švicarska i Turska, te da Slovačka pobijedi Španije, a Švedska Poljsku.

Međutim, već prvi dan je sve to palo u vodu jer su danas Švicarci s 3:1 pobijedili Turke i imaju dobre šanse da se kao jedna od najboljih trećeplasiranih selekcija plasiraju dalje.

Sada je jasno da Hrvatskoj u utorak na Hampden Parku u Glasgowu protiv Škotske odgovara samo pobjeda kako bi se plasirali u osminu finala Eura.

Hrvati bi s pobjedom na tabeli najboljih trećeplasiranih selekcija bili sigurno ispred Švicarske zbog bolje gol razlike.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Sve osim pobjede Vatrenih značilo bi da Hrvatsku nećemo gledati u nokaut faz Evropskog prvenstva što bi zaista bila senzacija nakon što su prije tri godine bili viceprvaci svijeta.

Podsjećamo, utakmica između Škotske i Hrvatske igra se u utorak od 21 sat.

Top Komentari

Realist
Gubila ili dobila zauvijek si moja voljena
7 16
MethodMan
Cuj senzacija buraz prije dvije godine su sreće imali više nego znanja, ne kažem ja ništa postigli su ono što mu nikad nećemo, al treba biti realan oni su sad srednja repka, a mi ispod njih jos nize
9 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi