Dogovorena "posebna" utakmica koju svi Hrvati nestrpljivo čekaju - Vatreni dobili priliku za osvetu
Luka Modrić je bivši, a Marcelo Brozović trentuni saigrač Cristiana Ronalda s kojim će Vatreni odmjeriti snage u junu (Foto: EPA)

U 2024. godini

Dogovorena "posebna" utakmica koju svi Hrvati nestrpljivo čekaju - Vatreni dobili priliku za osvetu

Edmir Škorić

Dugogodišnji saigrači i prijatelji iz Real Madrida, Luka Modrić i Cristiano Ronaldo, opet će se naći zajedno na terenu.

O budućnosti Luke Modrića odavno se piše. Iskusni hrvatski veznjak bi trebao napustiti Madrid na ljeto jer je navodno sve bliže prelasku u Saudijsku Arabiju i to u redove Al-Nassra gdje već godinu dana uspješno djeluje portugalska zvijezda.

I Modrić, ali i Ronaldo će imati veliki motiv u 2024. godini i na klupskoj i na reprezentativnoj razini. Želja je da se osvoje titule, ali i da se dođe do naslova evropskog prvaka. S obzirom na kvalitete reprezentacija za koje igraju, njihova očekivanja ne trebaju se smatrati nerealnim.

Interesantno je da će prije bilo kakvih transfera i prije samog Eura Modrić i Ronaldo ponovo biti zajedno na terenu, ali na suprotnim stranama. Naime, Sportske novosti javljaju da je dogovoren prijateljski meč Hrvatske i Portugala, koji bi trebao poslužiti kao dobra provjera za nadolazeći Euro.

Portugal je u grupi kvalifikacija u kojoj je igrala i BiH imao sve pobjede i u strašnoj je formi, a na Euru će igrati protiv Češke, Turske i pobjednika play-off turnira grupe C (Gruzija, Luksemburg, Grčka ili Kazahstan). Prvi meč na Euru odigrat će 18. juna protiv Češke.

Oglasi

Što se Hrvatske tiče, ona će 15. juna odmjeriti snage sa Španijom i njoj će takođe dobro doći duel sa Portugalcima.

Inače, upravo je Portugal jedna od dvije reprezentacije koju Hrvatska još nikada nije pobijedila. S Portugalom se Hrvatska susrela u sedam navrata i ima samo jedan remi u prijateljskom meču iz 2018. godine.

U svih šest preostalih utakmica Portugalci su bili uspješni. Pobijedili su Vatrene na Euru 1996. (3:0), Euru 2016. (1:0), u Ligi nacija (4:1, 3:2) i u prijateljskim duelima (2:0, 1:0). Sada su dakle Vatreni dobili šansu da se osvete svom velikom rivalu.

Hrvatska će prvo odigrati dvije utakmice u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u martu 2024. goidine, a 3. juna u Rijeci će ugostiti Sjevernu Makedoniju, a za kraj će se sastati sa moćnim Portugalcima.

Tim Zlatka Dalića na Euro će otputovati kao jedan od favorita iz sjene, dok će Portugal bez ikakve sumnje biti svrstan u najuži krug favorita za osvajanje zlatne medalje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti