Komšije nisu imale sreće: Špancima zlato, Hrvatskoj srebro!

Veoma tvrda utakmica u finalu Lige nacija

Komšije nisu imale sreće: Špancima zlato, Hrvatskoj srebro!

Esmer Oštraković

Finale Lige nacija između Hrvatske i Španije nije ponudilo pretjerano dobar fudbal, kao ni veliki broj prilika. Pobjedu je nakon boljeg izvođenja penala ostvarila Španija sa 5:4.

Većinom se igralo na sredini terena, te je utakmica bila više neko taktičko nadmudrivanje dva trenera, a to najbolje pokazuje jedna činjenica.

Naime, za gotovo cijelu utakmicu viđene su samo dvije prave prilike, a obje su navijači mogli vidjeti u prvih 45 minuta utakmice.

Prvu i jedinu pravu priliku na ovoj utakmici Španija je imala u 12. minuti kada je Gavi probao sa ruba kaznenog prostora, ali nije bio precizan.

Kada je riječ o Hrvatskoj, najbolju šansu su imali u 31. minuti. Perišić je sjajno šutirao glavom, ali Unai Simon brani njegov pokušaj.

Oglasi

U drugom poluvremenu preslikana slika na terenu kao i u prvom dijelu utakmice. Viđene su dvije dobre prilike, ali obje pred golom Hrvatske.

Prvo je Rodri u 65. minuti jako dobro šutirao, ali njegov udarac ide malo pored gola Hrvatske. Da je "ušlo", bila bi to prava golčnina.

Druga dobra prilika bila je u 84. minuti kada je šutirao Fati, ali odbrana Hrvatske je reagovala zaista fenomenalno.

Podatak da u drugom poluvremenu niti jedna reprezentacija nije šutirala u okvir gola najbolje govori kakvu utakmicu smo gledali.

Kao ni 90 minuta u regularnom dijelu utakmice, ni produžeci nisu donijeli ništa specijalno. Tek jedna prilika Španije.

Oglasi

Igrala se 108. minuta kada je Olmo dobro šutirao, ali je ponovo sjajno reagovala odbrana Hrvatske, te su Španci dobili samo korner.

Niti jedna selekcija do kraja utakmice nije postigla gol te se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. 

Prva ti izvođača u obje selekcije su bila sigurna, a u četvrtoj seriji Majer je promašio penal za Hrvatsku.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Nakon njega je šutirao Asensio koji je bio siguran. Peti penal za Hrvatsku šutirao je Perišić i bio je siguran. Penal za pobjedu imao je Laporte, ali je pogodio prečku, te se penal serija nastavila.

Revanširao mu se Petković i tako je dao novu priliku Španiji da ostvari pobjedu. Španci su to iskoristili i slavili sa ukupnih 5:4 nakon penala.

Top Komentari

komentator1
Cestitke bosnjaninu dalicu i ostalima bosnjacima koji nastupaju za bivseg agresora. A svima iz BiH koji sebe nazivaju rvatima jebbem sve od minute do 99 godina starosti
10 4
Drakula
EBEM TE BOSNO
2 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi