Zbog jedne pjesme došlo do tučnjave između hrvatskih navijača

O Marku Livaji

Zbog jedne pjesme došlo do tučnjave između hrvatskih navijača

Edmir Škorić

U toku je finale Lige nacija između Hrvatske i Španije, a trenutno je na stadionu u Rotterdamu završeno 90 minuta.

S obzirom na to da su mreže ostale mirovati, igraće se produžeci, a nije isključeno da na kraju penali odluče o pobjedniku Lige nacija.

U Rotterdamu se inače nalazi više od 25.000 hrvatskih navijača, pa se stiče dojam da se igra u Splitu ili Zagrebu.

Atmosfera među navijačima Hrvatske je odlična tokom cijelog dana, ali se pred početak meča dogodio incident.

Kako je izvijestila reporterka N1 televizije Jelena Bokun, ispred De Kuipa jedan je navijač došao do čovjeka s megafonom i pjevao pjesme o Marku Livaji, koji je nedavno zbog incidenta s navijačima Hrvatske odlučio da se povuče iz nacionalnog tima i zato ga nema večeras u Rotterdamu.

Oglasi

Inače, prišao je i drugi navijač kojem se pjevanje nije svidjelo, pa je došlo do incidenta i masovne tučnjave, no na sreću policija je brzo reagovala i ubrzo smirila situaciju.

Jedan od najčitanijih medija u Španiji, Marca, oduševljen je navijačima Hrvatske kojih je zaista puno u Nizozemskoj.

"Dobra večer s De Kuipa. Zapravo, s Maksimira. Dragi čitatelji, ovdje je atmosfera kao da smo na gostovanju u Hrvatskoj. Sve je puno Hrvata." Njegov kolega je zatim nastavio: "Majko mila, ovo je kao da se igra u Zagrebu! Lara vas je maloprije upozorio, ali ja moram ponoviti da svuda oko nas vidim samo hrvatske dresove. Kao da smo u moru kockica!"

Podsjetimo, Hrvatska je završnicu izborila pobjedom 4:2 nakon produžetaka protiv Nizozemske u polufinalu takmičenja.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Dramatičan susret otišao je na stranu Vatrenih u srijedu, a dan kasnije Hrvatska je saznala da će se za zlato boriti sa Španijom koja je bila bolja od Italije.

Nakon brončane medalje sa Svjetskog prvenstva u Francuskoj 1998., potom srebra s Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. i nove bronce osvojene na Mundijalu u Kataru prošle godine, Hrvatska je osigurala novu medalju, samo je pitanje kojeg će biti sjaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi