Nepouzdane komšije: BiH izdala Srbe, ali to je ništa šta im tek može uraditi Hrvatska!

Srbija je na Euru, ali situacija nije obećavajuća

Nepouzdane komšije: BiH izdala Srbe, ali to je ništa šta im tek može uraditi Hrvatska!

Admin Čaušević

Sa Draganom Stojkovićem na klupi Srbija je izborila drugi uzastopni plasman na veliko takmičenje. Nakon Svjetskog prvenstva u Kataru, Orlovi će igrati i na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj. 

Remijem protiv Bugarske (2:2) te pobjedom Mađarske nad Crnom Gorom (3:1) Srbija se po prvi put nakon 24 godine plasirala na završni turnir Starog kontinenta koji se 2024. godine održava u Njemačkoj.

Kako sada stvari stoje Srbiju čeka izuzetno nepovoljna situacija prilikom žrijeba i prolazak u nokaut fazu već se sada predstavlja kao izuzetno teška misija pogotovo nakon rezultata ostalih mečeva kvalifikacija.

Popularni Orlovi su trenutno u četvrtom šeširu, a interesantno da su njihovu sudbinu u rukama držale "prve" komšije BiH i Srbija koji se u ovom slučaju nisu pokazali kao pouzdani.

Naime, Bosna i Hercegovina je u svom posljednjem meču izgubila od Slovačke što znači da je Srbiju dovela u još teži polažaj pred žrijeb.

Oglasi

Poraz BiH od Slovaka je samo uvod u ono što Srbiji mogu uraditi Slovenija i Hrvatska jer su ovim selekcijama neophodne pobjede za direktan plasman na Euro.

Slovenci će biti domaćini Kazahstanu, a taj meč se igra u ponedjeljak navečer. S pobjedom izabranici Matjaza Keka će direktno u Njemačku.

Sa druge strane, Hrvatska će u utorak biti domaćin Armeniji i Vatrenim sa trijumfom također direktno idu na kontinentalni turnir što znači da su oni ti koji mogu dokrajčiti Srbe pred žrijeb.

Da Srbija ne bude u četvrtom šeširu nakon poraza BiH potrebno je da dva od tri meča Slovenija - Kazahastan, Češka - Moldavija i Hrvatska - Armenije ne završe pobjedom domaćina.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Orlovi i na Svjetskom prvenstvu u Kataru nisu imali povoljan žrijeb jer su završili u grupi sa Švicarskom, Brazilom i Kamerunom te su svoj put okončali već u grupnoj fazi što je razočaralo srpsku javnost.

Na posljednjem Euru na kojem su učestvovali još pod nazivom FR Jugoslavija Srbi su uspjeli proći grupnu fazu da bi u osmini finala ispali su od domaćina Nizozemske porazom 6:1.

Top Komentari

Medo-Brundo
Ne seri! Ljudi prosli i to je to!
1 0
Zax
Od ovog nemoze losije tako bez euforije na evropsko a ostali pored haber kutije i navijajte za komsije
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi