Srbi punih usta o Hrvatima, Joško Gvardiol posebna "meta": "Brate, al' su..."

Hvalospjevi na portalima

Srbi punih usta o Hrvatima, Joško Gvardiol posebna "meta": "Brate, al' su..."

Eldar Ganibegović

Fudbalske reprezentacije Srbije i Hrvatske učestvovat će na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj. Pripreme su u završnoj fazi, a u Srbiji su impresionirani onim što radi Hrvatska.

Nakon čak tri medalje u 24 godine na Svjetskim prvenstvima i jedne medalje u Ligi nacija, mnogi smatraju da je došlo vrijeme da Hrvatska nešto više napravi i na Evropskom prvenstvu.

Idealnu priliku za to će imati u Njemačkoj gdje će vrlo vjerovatno to biti posljednje veliko takmičenje za Luku Modrića i još neke članove zlatne generacije Vatrenih, predvođenim Livnjakom Zlatkom Dalićem.

U dvije pripremne utakmice pred polazak u Njemačku Hrvatska je s 3:0 slavila protiv Sjeverne Makedonije, a onda je rezultatom 2:1 pobijedila i Portugal što je posebno dojmilo publiku u Srbiji.

Gledajući komentare srpskih fanova na tamošnjim portalima, puni su riječi hvale za reprezentaciju Hrvatske koja će bez sumnje biti jedan od favorita za finale u Njemačkoj.

"Brate, al' su jaki. Tačno imaš osjećaj da igraju koliko im treba. Portugal izjednači, a oni malo zapnu i opet povedu. Da ne spominjem da je uživancija gledati njihove bravure i majstorije. Imaju uvijek tri do četiri vrhunska igrača na terenu", stoji u jednom od zanimljivijih komentara.

Oglasi

Posebna meta hvalospjeva bio je Joško Gvardiol, sjajni defanzivac Manchester Cityja: "Gvardiole, šta napravi Fernandesu, poslao si ga na Old Trafford. Haha, kakva igračina… Majko mila, ovaj Gvardiol, u kakvu se zvijer od igrača pretvorio. Ja takav profil igrača iskreno nikad nisam vidio. Moćan u obrani i napadu."

Luka Modrić u 39. godini...

"Imaju kult reprezentacije, zna se hijerarhija ko kosi ko vodu nosi. Mladi kada dođu svi do jednog kažu da je najveća čast igrati za hrvatsku reprezentaciju. Tako se uče, prenose jedni na druge važnost igranja za nacionalni tim…Upravo to jedinstvo i pozivanje da su obitelj i sloga je ključno za velike rezultate. Kada vide Modrića u 39. godini da najviše trči, onda Sučić, Baturina ili Majer ne mogu zabušavati…kult i takav odnos prema kockastom dresu je ono što drugi nemaju."

Komentari na B92. 

Jedina negativna stvar koja se mogla vidjeti u komentarima jesu stadioni u Hrvatskoj:

"Ono što priznajem susjedima je da u nogometu imaju pobjedu nad svim državama na svijetu, a takvih je jako malo… Od velikih pobijedili su sve reprezentacije, a mi Portugal i Njemačku prije 15 godina… Nema puno priče, nogomet je u Hrvatskoj na najvišoj razini, sve imaju osim kvalitetnog stadiona."

Podsjetimo, Hrvatska se u grupi na EURU nalazi sa Španijom, Italijom i Albanijom. Otvara prvenstvo 15. juna protiv Španije, četiri dana kasnije Vatreni igraju s Albanijom, a grupu završavaju 24. juna protiv prvaka Evrope, Italije. 

Top Komentari

Halland
Svaka cast Modricu,al Pjanic da je ostao zdrav bio bi miljama ispred njega
1 3
2.Mario
E svaka ti čast.Svakakvih gluposti sam čitao ali tvoja je daleko najveća.Reći nešto tako i blamirati se.Naravno da je Miralem bio na vrhuncu top igrač ali u istu rečenicu stati s Lukom...Smiješno!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi