Ovo nigdje drugo nema: Pamtit će se ono što je dočekalo Vatrene u Njemačkoj
Ogroman broj navijača se okupio na trgu (Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Ovo nigdje drugo nema: Pamtit će se ono što je dočekalo Vatrene u Njemačkoj

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Hrvatske doputovala je u njemački gradić Neuruppin gdje će im biti baza tokom Evropskog prvenstva ovog ljeta. Hiljade navijača skupilo se na gradskom trgu i pozdravili su Vatrene.

Hrvatska će tokom Evropskog prvenstva u Njemačkoj ovog ljeta definitivno imati ogromnu podršku s tribina. Dokaz tome su današnje scene iz gradića Neuruppin gdje će Vatreni biti smješteni tokom EP-a.

Foto - Marko Lukunić / Pixsell

Hiljade navijača Hrvatske okupilo se u Neuruppinu kako bi pozdravilo jednu od najboljih selekcija svijeta. Gradonačelnik Nico Ruhle je također pozdravio goste.

"Sretan sam i ponosan što se Hrvatska odlučila doći baš u naš grad. Želim vam svu sreću na Evropskom prvenstvu", rekao je Ruhle.

Najveće ovacije od svih dobio je legendarni Luka Modrić, a navijači su u jednom glasu pjevali 'Lijepa li si'...

Zaista su ovo nevjerovatne scene i teško je naći ovako nešto bilo gdje drugo na svijetu. Hrvati nemaju potrebe da se brinu za podršku i utakmice u Njemačkoj će im sasvim sigurno biti kao domaće.

Oglasi

Ovaj gradić je idealno mjesto koje je Hrvatska ugrabila ispred drugih fudbalskih velesila. Utakmice grupne faze su im doslovno u susjedstvu.

Foto - Marko Lukunić / Pixsell

Neuruppin je udaljen 75 kilomentara od Olimpijskog stadiona u Berlinu, a Hamburg je udaljen 225, a Leipzig 227 kilometara.

Hrvatska Euro otvara 15. juna od 18 sati u Berlinu protiv Španije. Četiri dana kasnije od 15 sati igraju meč u Hambrugu protiv Albanije, a posljednji meč grupne faze igraju protiv Italije u Leipzigu 24. juna od 21 sat.

Vatreni su po mnogima favoriti iz sjene. Pokazali su u prošlosti da mogu praviti velike rezultate na Svjetskim prvenstvima, no na EP je rezultat uvijek izostajao.

Top Komentari

Madrid15
Bravo!! uz podršku navijača idemo proći skupinu pa dalje što bude.
2 0
BoSniaN_BuLL
Fina zastava pogotovo mjesec i zvijezda, sto je simbol ilira bilo!
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi