Zlatko Dalić se boji za Vatrene, uputio je molbu svim navijačima Hrvatske: "Samo to trebamo"
Hrvatski selektor traži mir pred Euro (Foto: Marko Lukunić / Pixsell)

Selektor Hrvatske pred Euro

Zlatko Dalić se boji za Vatrene, uputio je molbu svim navijačima Hrvatske: "Samo to trebamo"

Midhat Šljivak

Reprezentacija Hrvatske doputovala je danas u Njemačku pred početak Evropskog prvenstva. Selektor Vatrenih Zlatko Dalić zatražio je od navijača da fudbalere prepuste miru i da imaju razumijevanja.

Zlatko Dalić pokušat će konačno doći do velikog rezultata s reprezentacijom Hrvatske i na Evropskom prvenstvu. Vatreni su danas stigli u njemački grad Neuruppin, gdje će biti smješteni tokom Eura, a dočekalo ih je nekoliko hiljada navijača.

Hrvatski selektor je očaran onim što je vidio po dolasku na Euro.

"Hrvati su pokazali šta im znači reprezentacija. Svjesni su šta radimo za našu državu. I mi smo svjesni očekivanja. Velika su nam podrška i nadam se da ih nećemo razočarati", rekao je Dalić.

Ipak, hrvatski selektor traži od navijača mir i razumijevanje. Nemoguće je odgovoriti na zahtjeve svih fanova.

"Godi nam ovo naravno, ali moramo imati privatnost i mir. Svjestan sam da navijači žele potpis ili sliku, no to je jako puno ljudi. Najvažnije je zadržati mir. Jedna molba - imajte razumijevanja, potreban nam je mir", poručio je Zlatko Dalić.

Oglasi

Ciljevi Hrvatske na EP su jasni - dogurati što je dalje moguće.

"Na EP nismo imali rezultate kao na Svjetskim prvenstvima. To je čudno. Nikad nismo dobili utakmicu nakon prolaska utakmice."

"Jedino me zanima da prođemo grupu, a potom korak po korak. Nećemo sebi stvarati pritisak, idemo polako i strpljivo. Vjerujem u ovu reprezentaciju i igrače i nadamo se dobrom rezultatu. Radit ćemo tiho, imamo kvalitetu, imamo iskustvo", istakao je Dalić.

Hrvatska ima izuzetno tešku grupu na Euru. Igraju protiv Španije, Italije i Albanije.

Prvenstvo za Vatrene počinje 15. juna duelom sa Španijom, potom 19. juna slijedi meč s Albanijom, a 24. juna na programu je duel s Italijom.

Top Komentari

Madrid15
Preuzimamo sportsport.hr i Federaciju Lijepo li je Hrvat biti majko hvala ti!
2 2
Adrian
Ja se zabrinuo što nema članka o hrvatskoj reprezentaciji, sad sam rahat.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi