Dalić odabrao sastav za Tunis: Na teren šalje najbolje što ima u ovom trenutku
FOTO: EPA

Hrvatsku očekuje prijateljski susret

Dalić odabrao sastav za Tunis: Na teren šalje najbolje što ima u ovom trenutku

Haris Zilić

Fudbalska reprezentacija Hrvatske martovski termin iskoristila je da odigra prijateljski susret protiv selekcije Tunisa, koji se večeras igra u Kairu glavnom gradu Egipta.

Ovo će za izabranike Zlatka Dalića biti prva provjera pred EURO ovo ljeto koje se održava u Njemačkoj.

Utakmica protiv jedne od jačih afričkih reprezentacija mogao bi biti dobar ispit za Vatrene, ali i prilika za Dalića da vidi određene stvari kako u igri tako i formaciji.

Hrvatskoj večeras nedostaju tri igrača koja bi vjerovatno bila u prvoj postavi, ato su Ante Budimir, Ivan Perišić i Josip Šutalo.

Hrvatska i Tunis su i ranije igrali prijateljske mečeve, a posljednji je odigran u Varaždinu prije pet godina kada je Hrvatska slavila rezultatom 2:1.

Oglasi

Zlatko Dalić je izabrao startnu postavu Hrvatske za večerašnji susret:

Hrvatska će igrati u sastavu: Livaković - Juranović, Gvardiol, Erlić, Sosa - Brozović, Kovačić, Modrić - Kramarić, Pašalić, Ivanušec.

Inače, ovaj duel je i u okviru ACUD Kupa u Kairu, tako da će pobjednik ovog meča igrati i finale protiv selekcije Egipta.

Egipat je u polufinalu savladao Novi Zeland rezultatom 1:0 pogotkom Mohameda Mostafe iz penala u 29. minuti utakmice.

Turnir se prvobitno trebao igrati u Abu Dhabiju, međutim preseljen je u Egipat, a domaćini vjeruju da će turnir proći u dobroj igri i odličnoj organizaciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi