Hrvatska šokirana u zadnjim sekundama duela na Poljudu

Velsu bod

Hrvatska šokirana u zadnjim sekundama duela na Poljudu

E. Škorić

U subotu navečer odigrane su tri utakmice prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a pobjede su kao favoriti upisali Hrvatska i Rumunija, dok je Hrvatska šokantno ostala bez trijumfa protiv Velsa.

Hrvatska je na prepunom Poljudu ugostila Vels i na kraju osvojila samo bod. Iako su Vatreni vodili dobar dio meča, strepili su do kraja, a u nadoknadi su primili pogodak.

Istina, bili su domaći mnogo bolji na terenu, ali nisu uspjeli da na vrijeme "završe" Velšane, iako su imali nekoliko zicera, a najbolju šansu u nastavku promašio je veznjak Mateo Kovačić kada je s nekoliko metara potpuno sam gađao preko gola Velšana.

Inače, vodeći gol dao je Andrej Kramarić, koji je sve sjajno odradio i lijepim udarcem u 28. minuti matirao Warda. I kada se činilo da će Hrvatska slaviti, gužva u šesnaestercu, a na kraju rezervista Broadhead donosi slavlje gostima.

U grupi D ranije je Turska, nakon preokreta, sa 2:1, pobijedila u Jerevanu Armeniju, dok je ekipa Latvije ovo kolo bila slobodna jer se radi o grupi sa pet reprezentacija.

Španija je u Malagi ugostila Norvešku i na kraju slavila sa 3:0. Rezultat konačni je visok i govori o dominaciji Španaca, no oni koji su gledali utakmicu znaju da je Norveška zaslužila mnogo više od ovoga, pa možda čak i remi.

Oglasi

Ipak, Španci su svoje koristili, a Norvežani šanse nisu znali da pretvore u gol, dok se i povratnik na gol, Kepa, sjajno snalazio i branio neke nevjerovatne stvari gostima.

Dani Olmo je u 13. minuti doveo Španiju u prednost, a u 84. i 85. minuti rezervista Joselu postiže dva gola. Samo dvije minute kasnije zamijenio je Moratu.

Španci su sa Škotskom na vrhu grupe A sa po tri boda, pošto je Škotska ranije sa 3:0 razbila Kipar. Slobodna je bila selekcija Gruzije.

Rumuni nisu imali većih problema u Andori, pobijedivši domaću selekciju sa 2:0 golovima Dennisa Mana i Alibeca, a kod Andore je u 61. minuti isključen Rebes zbog dva žuta kartona.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Rumuni i Švicarci imaju po tri boda u grupi I, Kosovo i Izrael nakon današnjih 1:1 po bod, a Andora i Bjelorusija su bez bodova. Podsjetimo da je Švicarska ranije u subotu u Novom Sadu razbila Bjeloruse sa 5:0.

Kvalifikacije za EP nastavljaju se već sutra mečevima 2. kola, a između ostalih igra i reprezentacija BiH u Bratislavi protiv Slovačke.

Top Komentari

user1676205495
Ja mislim da se hrvati srame ovih bosanskih hrvata,ljudi guglaju ove gradove nije im jasno za sto pise Bosna i Hercegovina
5 2
user1676312914
Vels zasluženo nosi bod
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije