Malo sreće, pa majstorija Andreja Kramarića za eksploziju na Poljudu

Vatreni poveli

Malo sreće, pa majstorija Andreja Kramarića za eksploziju na Poljudu

M. Šljivak

Hrvatska od 28. minute vodi s 1:0 protiv Velsa na Poljudu. Vodeći gol za Vatrene postigao je Andrej Kramarić i to na sjajan način.

Hrvatska je na otvaranju kvalifikacija dočekala Vels u Splitu. Od prve minute Vatreni su krenuli naprijed i nakon nekoliko šansi u 28. minuti dolaze do prednosti.

Andrej Kramarić je pogodio mrežu Dannyja Warda. Imao je malo sreće da lopta ostane u njegovim nogama nakon duela s defanzivcima Velsa, a zatim je majstorski vanjskom pogodio mrežu protivnika za prednost Hrvatske od 1:0.

Poljud je naravno nakon gola eksplodirao i slavi se vodstvo selekcije Hrvatske.

OVDJE pogledaje ovaj zaista sjajan pogodak hrvatskog napadača.

Andreju Kramariću je ovo 82. nastup u dresu Vatrenih. Igrač Hoffenheima zabio je svoj 23. gol i sigurno je da na ovom neće stati.

Oglasi

Zlatko Dalić je večeras izveo ovih 11 igrača na Poljudu:

Livaković, Juranović, Sosa, Šutalo, Gvardiol, Sosa, Modrić, Brozović, Kovačić, Perišić, Kramarić i Livaja.

Vels s druge strane nastupa u sastavu: Ward, Roberts, Mepham, Rodon, Williams, Ampadu, Wilson, Ramsey, Morrel, Moore i James.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U grupi G pored Hrvatske i Velsa nalaze se još Turska, Latvija i Armenije, a jedan meč je odigran već danas.

Turska je gostovala u Armeniji. Uspjela je preokretom slaviti s 2:1 i na taj način je s tri boda krenula u kvalifikacije.

Top Komentari

nakopitam
Gamad *****ka
1 3
pero98
Bravo Krama. Idemo Vatreni.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije