Hrvati i Velšani u Splitu zajedno vrijeđaju navijače druge reprezentacije

Ujedinili snage

Hrvati i Velšani u Splitu zajedno vrijeđaju navijače druge reprezentacije

E. Škorić

Na rasprodanom Poljudu večeras od 20:45 sati sastaju se Hrvatska i Wales na otvaranju kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

U prvoj utakmici nakon Svjetskog prvenstva Hrvatska dočekuje Wales, koji dolazi oslabljen u Split, ali gosti imaju dobru podršku.

Brojni velški navijači uživaju u Splitu, te su se sprijateljili s domaćim navijačima. Za sada bez incidenata, a Index.hr piđe da su se u pojedinim trenucima navijači ujedinili kako bi izvrijeđali Engleze.

"Mrzimo Englesku" i "Je*eš Englesku", skandirali su zajedno hrvatski i velški navijači, a video pogledajte OVDJE

Hrvatska je favorit u grupi D, a u istoj su još i Turska, Armenija te Latvija i spomenuti Wales.

U prvoj utakmici grupe koja je počela u 18 sati u Jerevanu Armenija trenutno igra 1:1 s Turskom.

Tu su pred početak utakmice viđene određene navijačke tenzije jer je 15.000 Armenaca izviždalo tursku himnu, a sve zbog prošlosti i genocida koji je izvršen nad armenskim narodom na području Osmanskog carstva.

Iako nije sastav još objavljen, hrvatski mediji uvjeravaju da selektor Zlatko Dalić već zna koga će izvesti, a to je sljedećih 11:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Livaković - Juranović, Šutalo, Gvardiol, Sosa - Modrić, Brozović, Kovačić - Kramarić, Livaja, Perišić

Wales jeste oslabljen, ali sigurno je da će dati sve od sebe da sa Poljuda izvuče makar bod, što bi bilo ravno pobjedi za ovu otočku selekciju.

Top Komentari

pero98
Sretno moja Hrvatska
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi