Selekcije iz regije kvalifikacije otvorile na maestralan način
FOTO: EPA

Hrvatska i Kosovo imaju priliku da nastave niz

Selekcije iz regije kvalifikacije otvorile na maestralan način

H. Zilić

Kvalifikacije za EURO 2024. godine počele su sa nekoliko zanimljivih utakmica, a ako je suditi prema poznatoj rečenici "po jutru se dan poznaje", ovo bi mogle biti uspješne kvalifikacije za reprezentacije iz regije.

Svoje duele prvog kola okončale su Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Slovenija, Sjeverna Makedonija i Srbija.

Sve pomenute selekcije upisale su trijumfe i to sigurnim igrama.

U grupi H Slovenija je savladala Kazahstan u gostima sa 2:1. U narednom kolu dočekuju San Marino tako da Slovenci imaju priliku da furiozno otvore kvalifikacije. Na ruku im je išao i poraz Finske od Danske rezultatom 3:1. Vrlo vjerovatno će Slovenci prvi prozor kvalifikacija okončati na prve dvije pozicije u grupi.

U grupi G Crna Gora je u gostima bila bolja od Bugarske sa 1:0, dok je u istoj grupi Srbija na svom terenu savladala Litvaniju sa 2:0.

Upravo Crna Gora i Srbija igraju derbi ove grupe u ponedjeljak 27. marta i ova utakmica već budi dosta zanimanja u regiji.

Oglasi

Taj meč ocijenjen je kao meč visokog rizika, a policija je najavila nesvakidašnju akciju u toku, ali i prije i poslije te utakmice. Policija je odlučila da snimi utakmicu što je rijetka praksa, a bit će vršene i rigoroznije provjere na samom ulazu na stadion. Snimanje će početi već u 15 sati iako utakmica starta u 20:45, te će biti snimano sve do iza utakmice, odnosno do ponoći.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine, kvalifikacije je otvorila tirjumfom protiv Islanda rezultatom 3:0 u grupi J, a naše momke u nedjelju očekuje duel protiv Slovačke. U slučaju pozitivnog rezultata napravili bi velike stvari već na startu kvalifikacija.

Sjeverna Makedonija je također odlično startala u novim kvalifikacijama. Makedonci su na svom terenu savladali Maltu sa 2:1 u prvom kolu grupe C, a duel drugog kola igraju u junu protiv Ukrajine.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Priliku da nastave sjajan niz selekcija iz regiona imaju Hrvatska i Kosovo.

Hrvatska će večeras u prvom kolu grupe D ugostiti selekciju Velsa, dok će Kosovo u prvom kolu grupe I gostovati selekciji Izraela.

Top Komentari

pero98
Igraj moja Hrvatska do pobjede.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi