Ćorić: Odavno kruže svakakve priče, sve smo demantovali, tako će biti i sutra
Ćorić na današnjoj press konferenciji

Pohvalio atmosferu na vječitom derbiju i poželio dobrodošlicu navijačima Željezničara

Ćorić: Odavno kruže svakakve priče, sve smo demantovali, tako će biti i sutra

Samir Mlaćo

Novi ispit je već sutra pred nogometašima Posušja.

Na Mokri Dolac stiže FK Željezničar koji je u posljednja dva meča osvojio četiri boda, ali Plavi i dalje vode veliku bitku za opstanak u ligi.

Medijima se danas obratio šef struke HŠK Posušje Denis Ćorić, te prvotimac Jovan Vladimir Pavlović.

Ćorić je pratio na licu mjesta vječiti derbi Željezničara i Sarajeva (0:0), ali dotakao se i velikog pritiska koji je već odavno prisutan na njegov tim, iako ovaj tim već osam kola ne zna za poraz i mnogima je pomrsio planove, te došao na čak petu poziciju.

"Što se tiče same utakmice sutra, dolazi nam Željo, veliki klub kojem od srca želim sve najbolje. Mi igramo kući, želimo slaviti i nastaviti niz. Želju sam gledao na derbiju protiv Sarajeva uživo, moram pohvaliti atmosferu i navijače oba tima.

Oglasi

Bilo je predivno, šteta što samo nije bilo golova. Čujem da će doći i veliki broj navijača Željezničara u Posušje, dobro nam došli, te želimo da svi zajedno pošaljemo jednu pozitivnu poruku cijeloj BiH i da sutra uživamo u nogometu. Željo je u problemima kroz cijelu sezonu, nedostaju im dva bitna igrača, ali imaju oni kvalitetnih igrača.

Njihovo 11. mjesto nas neće zavarati, mi se spremamo kao i za svaku utakmicu, te smo spremni. Nadam se dobroj atmosferi, pozivam našu publiku da budu 12-ti igrač i da svi zajedno na kraju slavimo. Želimo nastaviti pozitivni niz, te i devetu utakmicu ostati neporaženi. Dat ćemo sve od sebe", rekao je Ćorić.

Riječ je dobio i Jovan Vladimir Pavlović.

"Sjajno je vratiti se nakon duge pauze. Utakmica u Konjicu je bila teška, ali bilo je sjajno vratiti se na teren. Svi jedva čekamo utakmicu sa Željom, spremni smo i želimo tri boda".

Ponovo se Ćorić vratio na vječiti sarajevski derbi. Obilježio ga je veliki broj kartona.

Oglasi

"Derbi je to, naboj... Kao što sam rekao, Željo ima kvalitetnih igrača i borba im je za svaki bod. Kriza im je velika, ali ja im od srca želim da se izvuku iz iste. Mi smo maksimalno fokusirani na sebe, gledamo sebe i nadam se da ćemo biti pravi".

Rijetka je situacija da Posušje dočekuje duel sa Željezničarom mnogo bolje plasirano od svog rivala.

"Kriza dođe, tako je i u puno većim klubovima. Mi ovu polusezonu igramo dobro, osam kola je iza nas, nismo se tome nadali. Želimo nastaviti niz, a četiri zadnje utakmice smo pod velikim pritiskom. Kruže svakakve priče, ali mi smo to demantovali, nadam se da ćemo demantovati i sutra. Nas samo zanima teren i sve ćemo učiniti da dobijemo. Nekada lopta ne sluša, to je tako, ali momci su spremni i sve ćemo učiniti da slavimo".

Očekuje lijepo vrijeme i kvalitetne uslove za igru.

"Biće bolje vrijeme nego u Konjicu. Nadam se dobroj utakmici mojih momaka i da uživaju u svemu".

Govorio je i o svojoj ekipi.

"Stalno se potencira o mladim snagama... Moram naglasiti da mi imamo tri igrača iz omladinske škole koji su potpisali ugovore, a nadam se da će još neki. Juniori se bore za ulazak u Premijer ligu i trenutno su fokusirani na to. To bi bila velika stvar za klub, a čim se ukaže prilika oni će dobiti šansu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se tiče sastava za sutra, danas je trening, pa ćemo odlučiti sve", dodao je Ćorić koji je dobio velike pohvale ove polusezone.

Sutrašnji meč se igra od 18 sati, a glavni sudija će biti mladi Ernis Džemidžić iz Goražda. Radi se o sudiji koji je ove sezone sudio samo dvije utakmice Wwin lige, a Željezničaru je bio na centru kada su Plavi poraženi kod Tuzle City sa 3:0.

Top Komentari

Ajax11
Samo valja pratiti kladionicu! Pocnel padati kvota ne zeljkana , sve je jasno
1 2
Akilem
Kvota na želju , koji je btw predzadnji na tabeli, je vec pala na 1.75 i to na ekipu koja je gost ekipi koja je hit polusezone. Novinari ovo trebaju istraživati, ukazivati na ovo, sumnjivo je u najmanju ruku. Ovako je isto pala kvota na zelju protiv Sloge a svi smo znali osim novinara i Saveza o čemu se radi.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi