HŠK Posušje jesenji prvak Prve lige FBiH!
Izabranici Denisa Ćorića su pokazali najviše u prvom dijelu sezone

Danas uvjerljivo savladali FK Budućnost

HŠK Posušje jesenji prvak Prve lige FBiH!

S. Mlaćo
HŠK Posušje je jesenji prvak u Prvoj ligi FBiH.

Izabranici Denisa Ćorića danas su potpuno zasluženo sa visokih 7:0 savladali Budućnost iz Banovića i zasluženo na zimsku pauzu idu sa prvog mjesta.

Sve je bilo riješeno nakon prvog dijela kada su mrežu mladog golmana gostiju pogađali Ivan Bešlić u devetoj minuti, Luka Lučić sa 11 metara u 27. minuti, te  Dominik Begić nakon solo prodora u 33. minuti.

I Budućnost je u prvom dijelu u par navrata opasno zaprijetila, no izostala je realizacija.

U nastavku ista priča. Pobjedu domaćima ovjerava u 59. minuti Marin Vranjić koji je ostao sam i sigurno matirao Šabanovića. Deset minuta prije kraja Ivan Bešlić lijepo prima loptu i pospremu u mrežu za 5:0.

Do kraja još dva pogotka. Vranjić je najprije pogodio za 6:0, a zatim za 7:0 pogađa Šiško. Domaći su upisali devetu pobjedu u sezoni, a gosti sedmi poraz.

Prva liga FBiH, 15. kolo:

HŠK Posušje – FK Budućnost 7:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

HŠK Posušje: Galić, Vranjić, Barišić, Bešlić, Landeka, Nenadić, Begić, Stipić, Serdarušić, Brekalo, Lučić.

FK Budućnost: Šabanović, Trumić, Sulejmanović, Mustafić, Husić, Selimović, Mahmutović, Begović, Džinić, Pirić, Salihović.

Top Komentari

Realist
Bravo Pusušje i vidimo se dogodine u Premier ligi
5 5
velezovac
Znači naredne godine u ovo vrijeme : Na stadionu Mokri Dolac okupilo se negdje oko 150 promrzlih navijača domaće momčadi...
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi